KAYSERİ PATLAMASINDA YARALANAN ASKER

KAYSERİ PATLAMASINDA YARALANAN ASKER

ARİF ÖZKARA DEHŞETİ ANLATTI

Memleketine dönen Gazi Arif Özkara:?Şehit olanların hepsini tanıyordum, bizim bölüktendi?
Kayseri patlamasında yaralanan Afyonkarahisarlı asker Arif Özkara yaşadığı dehşeti, ?Büyük bir gürültü oldu, büyük bir alev yükseldi. Sıcaklık hissettim kendimde, çukura düşüyormuş gibi hissettim kendimi, boşluğa gidiyormuş gibi hissettim kendimi. Çarşı iznini zindan etti şerefsizler Allah onların belasını versin? diye anlattı.
Sıhhiye Er Arif Özkara (21) Kayseri´de geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen terör saldırısında yaralanarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde tedavi altına alınmıştı. Olayda yaralanan ve 5 gün kaldığı hastaneden taburcu olan er Arif Özkara evinde ziyaretçilerini kabul etmeye başladı. Özkara, yattığı hasta yatağında yüzünde patlamanın izleri ile İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Özkara, olayda şehit olan askerlerin hepsini tanıdığını ve bu yüzden çok üzgün olduğunu ifade etti.
Patlama anında kendilerini çarşıya götüren otobüsün dolu olduğunu belirten Özkara, ?Durumum çok iyi Allah´a bin şükürler olsun ki iyiyim. Hafif yaralarla atlattım yani. Biz şanslı taraftaymışız yani ben otobüsün ön taraflarında, şoförün hemen yanındaydım. Zaten bombayı da ortadan patlatmışlar her halde. Arkadaki ve önceki arkadaşlara fazla bir şey olmadı. Ne olduysa ortadaki arkadaşlara oldu. Otobüs doluydu, bayağı kalabalıktı 71 kişi falan vardı. Oturan da, ayakta olan da vardı. Allah sabır versin ailelerine. Şehit olanların hepsini tanıyordum sadece birisini tanımıyordum o da sivildi galiba durakta mı bekliyordu artık bilmiyorum. Diğerlerinin hepsini tanıyorum bizim bölüktendi aynı bölükteydik. 6-7 tanesi kendi devremdi zaten? diye konuştu.
?Çarşı iznini zindan etti şerefsizler Allah onların belasını versin?
Yapılan saldırıyı lanetleyen ve açıklamasında hainlere tokat gibi sözler sarf eden gazi Özkara, ?Çarşı iznimizde çarşıya çıkıyorduk, haftada zaten bir gün çarşımız oluyor. Çarşı bize cennet gibi geliyordu çıkıyor, eğleniyorduk arkadaşlar ile çok güzel oluyordu ama zindan etti şerefsizler Allah onların belasını versin. Biz bir bütünüz ellerinden geleni eksik etmesinler ama bizim bu Türkiye´yi bölemezler yani. Biz olduğumuz sürece Allah´a şükürler olsun ölmedik, ayaktayız, görsünler ve izlesinler onlara ders işte. Ölmedik, Türk askeri ölmez, ?Şehitler ölmez, vatan bölünmez´ diye boşuna demiyorlar işte. Ne kadar uğraşsalar da, ne kadar şey yapsalar da biz bir bütünüz işte bizi bölemezler yani? dedi.
?Alev yükseldi, sıcaklık hissettim, çukura düşüyormuş gibi hissettim kendimi?
Özkara, silah arkadaşlarının şehit olduğu ve onlarcasının da yaralandığı saldırıda yaşanan acı dolu anları şu sözlerle anlattı:
?Büyük bir gürültü oldu, büyük bir alev yükseldi. Sıcaklık hissettim kendimde, çukura düşüyormuş gibi hissettim kendimi, boşluğa gidiyormuş gibi hissettim kendimi. Allah´a şükür ama ayaktaydım, yere düştüğümü de hiç hatırlamıyorum ayakta kaldım yani hep. Otobüsten bile yani yürüyerek indim arkadaşlarıma falan baktım. Bağıranlar ve ağlayanlar vardı çoktu ben bile bağırdım yani ambulans çağırın falan diye arkadaşlarıma bir şey oluyor diye. Kendi yaralı halimle yani o an da hiç acı hissetmedim yani kendi arkadaşlarıma gittim baktım arkadaşlarıma ?nasılsınız, iyi misiniz?´ diye söyledim. Yarıdan çoğunun yanına vardım, konuşamayanlar vardı, konuşanlar vardı. Ambulans çağırın falan diye bağırıyorduk işte öyle.?


Haber Kaynak : İHA

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor