KAYSERİ PROTOKOLÜ

KAYSERİ PROTOKOLÜ

ZAFER BAYRAMI MESAJLARI YAYIMLADI

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıl dönümü nedeniyle Kayseri protokolü kutlama mesajı yayımladı.

Vali Süleyman Kamçı, yayımladığı mesajında, ?Milletimizin tarihte eşi görülmemiş bir mücadele sergilediği Kurtuluş Savaşı´nı nihayete erdiren 30 Ağustos Zaferi´nin yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa´nın, 26 Ağustos 1922´de verdiği emirle başlattığı Büyük Taarruz, 30 Ağustos´ta ?Başkomutanlık Meydan Muharebesi?nin kazanılmasıyla sonuçlanmıştır.

Milletin bağımsızlığı ve vatanı uğrunda, birlik ve beraberlik içerisinde yazdığı bu büyük destan, aynı zamanda, milletin bağımsızlığına inancının, ülkesine bağlılığının, özgür ve güçlü yaşama konusundaki kararlılığının asla yıkılamayacak güçte olduğunun da en önemli göstergesi olmuştur.

Vatanımıza göz dikenlere milletimizin 30 Ağustos günü tarihte eşi görülmemiş bir şekilde karşılık vermesiyle topraklarımız ve yüce Türk Milleti üzerinde sinsi planlar kurgulayanlar hedeflerine ulaşamamıştır. Kurtuluş Savaşımızın zor koşullarında, milletimizin kahramanlığı, askerimizin cesareti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün liderlik yetenekleriyle milletimiz zafere ulaşmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı yürekten kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 30 Ağustos´un Türk tarihinin altın sayfalarından birisi olduğunu belirterek yoksulluk ve yoksunluk içindeki aziz milletimizin büyük bir destan yazdığını söyledi. Başkan Çelik, Türk Milleti´nin tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi bugün ve gelecekte de üzerine oynanmak istenen oyunları bozacak güç ve ruhta olduğunu kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96´ncı yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada 30 Ağustos 1922´nin Türk Milleti´nin hiçbir şekilde bağımsızlıktan vazgeçmeyeceğini gösteren şanlı tarihlerden birisi olduğunu belirtti.

96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal´in liderliğinde bağımsızlık için verilen mücadele ruhunun Türk Milleti´nin genlerinde yer aldığını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, bu ruhun mazide kalmadığını ve atide de devam edeceğini kaydetti. Kendisine egemen güç diyen şer güçlerin bugün de Türkiye üzerine farklı hesaplar içerisine girdiklerini ifade eden Başkan Çelik, ?30 Ağustos Zaferi´nin yıldönümünde bir kez daha söylemek isterim ki; tarih, bu millet üzerine hesap yapanların yanılgı ve yenilgileriyle doludur. Üzerimize oynanan oyunları geçmişte bozduk, bugün ve gelecekte de bozarız. Bağımsızlığımıza kastedenlere karşı geçmişte elde ettiğimiz zaferlerden ders çıkarmayanların sonu yine aynı olacaktır. Aramızdaki birlik ve beraberlik devam ettiği sürece Elhamdülillah bileğimizi hiçbir güç bükemez? dedi.

Açıklamasında, Kurtuluş Savaşı´nın her anında çok büyük bir mücadele verildiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ?Aziz vatanımızı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. Dün ve bugün bu vatan ve milletimiz için her alanda mücadele eden herkese şükranlarımı sunuyorum? diye konuştu. 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yayımladığı kutlama mesajında Bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışıyor, belirlenmiş olan 2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Başkomutanlık ettiği büyük taarruz sayesinde, işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. Ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi´nin 96.´ncı yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir.Bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. " ifadelerine yer verdi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise Zafer bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

" Milletimiz, her seferinde tarihimizi şanlı zaferlerle donatmıştır. Aziz Milletimiz, 1071´de Malazgirt´te başlattığı şanlı yürüyüşünün ardından, 30 Ağustos´ta bu toprakları bize vatan yapan son zaferin altına imzasını atmıştır. Milletimiz, çok zor şartlar altında birlik ve beraberlik sayesinde kazandığı Kurtuluş Savaşıyla barış ve huzur ortamını korumaya devam etmektedir. Düşmana karşı 96 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı mücadeleyi verme kararlılığı ile vatandaşlarımızın, Misak-i Milli sınırlarımızın ve hatta İslam Dünyasının güvenliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Zafer Bayram´ını en içten duygularımla kutluyorum"

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda milli iradenin önemine değindi. Altınkaya; "Yüce milletimizin iradesi önünde hiçbir kuvvet duramayacaktır. Dumlupınar´daki o irade, bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ne ve 81 milyona karşı oynanan oyunları bozmaya muktedirdir." dedi

                Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

" Bugün 30 Ağustos Türk milletinin şanlı zafer bayramı. 30 Ağustos 1922´de Dumlupınar´da Mustafa Kemal Atatürk´ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz´u minnet şükran ve coşkuyla anıyoruz. Atatürk´ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz´un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir´e kadar takip edilmiş; 9 Eylül1922´de İzmir´in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon´un Dumlupınar ilçesine bağlı Çal köyü yakınlarında Mustafa Kemal Atatürk´ün katılımı ile Başkumandanlık Zaferi adıyla kutlanmıştır."

                KGC Başkanı Altınkaya, "Milletimizin yaklaşık bin yıldır kanı pahasıyla vatan edindiği bu topraklar üzerine oynanan oyunlar devam etmektedir. 81 milyon olarak nesep ve mezhebe bakmadan  bu oyunları bozmak için birlik ve beraberlik içerisinde büyük Atatürk´ün işaret ettiği muasır medeniyet hedeflerini mutlaka yakalamalıyız" diye konuştu.

                Altınkaya, "30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile başta Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve İstiklal mücadelesine katılan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

                Başkan Altınkaya, "O gün milli mücadelede Atatürk´ün ve milletinin yanında olan Anadolu basını bugün de her zaman devletinin ve milletinin birlik ve beraberliği için ortak hareket edecektir" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan Türk milletinin 1919 yılında Samsun´da Gazi Mustafa Kemal´in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşındığını vurgulayarak " 30 Ağustos zaferinin, Anadolu´nun Türk ve Müslüman yurdu olarak kazanılmasında ve korunmasında önemli bir yeri vardır. 30 Ağustos, ay yıldızlı bayrağımıza uzanan ellerin, vatanımızı kirleten ayakların kırıldığı, şehit kanlarıyla sulanan Anadolu topraklarının istilacı düşmanlara mezar olduğu bir zaferdir. Milletimiz, çok sağlam ve sarsılmaz bir irade ile tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkarak hiçbir milletin önünde eğilmemiş ve ayakta kalmayı başarmıştır. Bizi hür yaşatan, sayısız nimetler yanında canımızdan aziz bildiğimiz güzel vatanımızı bize bahşeden Yüce Mevla´mıza sonsuz şükürler olsun." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi tarafından yapılan kutlama mesajında ?30 Ağustos Zaferi, Atatürk´ün önderliğinde ilelebet bağımsız yaşayacağımızı tüm dünyaya ilan bir destandır. Necip milletimiz tarih boyunca bayrak, vatan ve bağımsızlık gibi değerlerinden asla vazgeçmemiştir. Tarih boyunca hep barıştan yana olan yüce Türk milleti, bağımsızlığına ve vatanına göz dikildiğinde, bugün olduğu gibi savaş meydanlarında da ne büyük bir mücadele verebileceğini dosta düşmana defalarca göstermiştir. Büyük Taarruz da bu mücadelelerin en önemli örneklerinden birisidir? dedi.

Ticaret Borsa Başkanı Recep Bağlamış ise yayımladığı mesajda "Vatanımızın düşman işgalinden tamamen kurtuluşunu simgeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı, Milletimizin tüm imkânsızlıklarına rağmen vatanseverliği sayesinde kazanılan bir zaferdir. Her türlü yokluğa rağmen el ele, omuz omuza vatan sevgisiyle, birlik ve beraberlik içinde zorlukların üstesinden gelen Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde, büyük bir zafer kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimin 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum? diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Serkan Tok ise yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

?Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Serkan Tok yayımladığı mesajında, ?Milletimizin tarihinde kahramanlıklar ve zaferlerle dolu olan Ağustos ayı, bundan 96 yıl önce amansız verilen mücadele karşısında yenilen emperyalist güçler, vatanımızdan kovulmuş, bu cennet vatan, Türk vatanı olarak kıyamete kadar kalması ve yaşaması için adeta mühür vurulmuştur. Aradan 96 yıl geçmesine rağmen hala tazeliğini, yaşanan mücadeleyi, gösterilen kararlılığı dün gibi yaşayan Türk Milleti, bu kötü günlere dönülmemesi için elimizde bulunan son kale Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yıkılmaması, tahrip edilmemesi, örselenmemesi için sağduyu ile hareket edip olanca var gücü ile de gayret sarf ettiğini kimse unutmamalıdır? ifadelerini kullandı. 
Ağustos ayının önemine değinen Tok, ?Aynı zamanda Ağustos ayı ecdadımızın Anadolu Kapılarını Türk Milletine açarak bu toprakların vatan olmasında büyük mücadele veren Büyük Sultan Alparslan Gazi´nin Malazgirt Meydan Muharebesi ile Türk´ün Dünya´ya gücünü ispatladığı ve gösterdiği bir aydır. Bütün bunlarla beraber Milletimizin tarihine bakıldığında kimseye zulüm etmeyen, beyhude yere kan dökülmesine karşı çıkan, huzuru, sükûnu ve barışı ön planda tutan zalim karşısında, mazlumun yanında olan bir seyir takip etmiştir. 
Yaptığı her işte, verdiği her mücadele de başta bağımsızlık olmak üzere milletimizin hür kalması ve hür yaşaması için başka milletlere de örnek olacak tarih boyunca takdire şayan bir şekilde herkesin ibretle ve gıpta ile baktığı bir yol takip etmiştir? açıklamalarında bulundu. 
Başkan Tok ayrıca, ?Bugün yakın komşularımızda kan gölüne dönen adeta, her gün insanlık suçu ve vahşetin işlendiği bir durum karşısında ülkemizi idare edenlerin cereyan eden olayları daha soğukkanlı, başka ülkelerin iç işlerine karışmaktan ziyade kendi ülkemizin milli menfaatlerini dikkate almaları başlıca görevleri olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 947 yıl önce verilen mücadele ve 96 Yıl önce yaşanan Kahramanlıklar sonucu bu mübarek topraklar da kefensiz yatan şehitlerimize, Allah´tan Rahmet diliyor, Başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve bütün Silah Arkadaşlarına şükran borçlu olduğumuzu ifade ediyor, ruhları şad, mekânları cennet olsun diyorum? diye konuştu.? 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, ?30 Ağustos, ?Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır´ diyerek yola çıkan Ulu Önderimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki aziz milletimiz,  esir edilemeyeceğini ve Anadolu´nun sonsuza kadar Türk Milletinin vatanı olacağını göstermiştir. 30 Ağustos, bu milletin onurudur!? dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Arık, mesajında şu görüşlere yer verdi: ? 30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşuna giden en büyük adımdır. 30 Ağustos, Sevr´i kabul etmeyen Türk Milletinin bağımsızlığının ilanıdır. 30 Ağustos, ?Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır´ diyerek yola çıkan Ulu Önderimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki aziz milletimiz,  esir edilemeyeceğini ve Anadolu´nun sonsuza kadar Türk Milletinin vatanı olacağını göstermiştir. 30 Ağustos, bu milletin onurudur! Maalesef bugün bunun farkında olmayanlar 30 Ağustos´u gölgelemek için türlü senaryolar içindeler. Sanki Malazgirt Zafer´i, Büyük Zafer´in alternatifi gibi göstermeye çalışıyorlar. Kimse unutmasın ki Malazgirt Zafer´i ve Büyük Zafer birbirinin alternatifi değil, bir bütünün parçasıdır. Malazgirt Zaferi ile Anadolu´nun kapıları Türk Milletine açılırken, 30 Ağustos Zaferi ile de Anadolu´nun Türk Milletinin yurdu olduğu tescillenmiştir. Bu zihniyette olanlara da buradan sesleniyorum, başaramayacaksınız. Bu milletin yüreğinden Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve bu ülkeye kazandırdıklarını silemeyeceksiniz. Bu millet FETÖ ile ortaklaşa düzenlediğiniz etkinliklerle 23 Nisan´ı gölgelemeye çalıştığınızı da gördü. Bu millet 23 Nisanları, 19 Mayısları, 29 Ekimleri, 30 Ağustosları ve bu tarihlere anlam veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü unutmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizin kanıyla yazdığımız, bu büyük zaferi kutluyor, zaferin ve yurdumuzun ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin Bayramını kutluyorum.?

Ülkü Ocakları Kayseri İL Başkanı Volkan Çolak ise yayınladığı kutlama mesajında " Umutsuzluğun hâkim olduğu bir dönemde Türk Milleti´nin 7 düvele diz çöktürdüğünü hatırlatan Başkan Çolak, ? 30 Ağustos 1922 tarihinde emperyalist güçler ve onların maşaları konumundakilere Türk Milleti savaş meydanında unutulmayacak bir sille atmıştır. Yorgun ve yılgın denilen kahraman ordumuz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şahlanarak, zamanının savaş makinesi olarak nitelendirilen orduları tepelemiştir. Bilinmelidir ki bu zafer Türk tarihinin seyrini değiştirmiştir. Olası bir yenilgide Anadolu´daki Türk varlığı riske girecekti. Allah´a şükürler olsun ki komuta heyetinin planları sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiş, düşman savaş meydanlarında zelil olmuştur." açıklamaları yer aldı.



Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”