KAYSERİ SANAYİ ODASI BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK:

KAYSERİ SANAYİ ODASI BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK:

?İŞ ADAMLARIMIZ SÜRATLE İŞLERİNE BAKSINLAR?


Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, katıldığı bir televizyon programında, ?Biz iş adamıyız. İşle ilgili söz söylememiz lazım. İş adamlarımız süratle işlerine baksınlar? dedi.
?Suyu tersine akıtamazsın, memlekette bir realite var? diyen Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ?Oluşmuş olaylar var. 17-25 Aralık süreçleri var. Devletin kitabına, defterine girmiş meseleler var. Bizim o işlerin peşinde gitmemize hiç gerek yok? diye konuştu. Boydak, ?Bir defa iş adamı işine bakacak. Benim ön görüm bu. Siyasi konularda bizim söz hakkımız var ama biz iş adamıyız. İşle ilgili söz söylememiz lazım. Ekonomiyi eleştir, büyüme olmadı, şu bakan böyle çalışmıyor, bu bakan şöyle çalışmıyor bu konularda konuş. Ama devletin idaresiyle ilgili bir görüşümüz veya aktif görev almaya ihtiyacınız varsa gideceksiniz bir siyasi partiye üye olacaksın, oralarda vazife yapıp çıkabiliyorsan yukarılara doğru çıkacaksın? ifadesinde bulunarak şunları söyledi:
?Hem iş yapalım, hem de o tip işlerle uğraşalım hiçbir sıfatımız olmadan dersek bu doğru olmaz. Kayserili iş adamlarına tavsiyemiz, işimize bakalım, o işlerin adamları ayrı. Adam dışarıdan sizi dizayn etmeye çalışıyor, buna prim vermeye gerek yok bence. Biz işimize baktığımız zaman kimsenin bize kaşının üzerinde gözün var dediğini ben görmedim. İstanbul´da KOBİ´ler işini büyütürken benim iş adamlarım burada bu tip işlerle uğraşırsa buna üzülürüm ben. Bir yarış var ve bunda geri kaldığıma üzülürüm. Rakibim benim iki katım büyüyecek ben burada geri kalacağım. Bir de itibarın zayıflayacak yanına kar kalacak. İş adamlarımız süratle işlerine güçlerine baksınlar. Devletin men ettiği işlerle de uğraşmasınlar. Lütfen kendi hayatımıza bakalım, ailemize zaman ayıralım, işimize zaman ayıralım.?
2016 yılının sonunda yapılacak olan Kayseri Sanayi Odası seçimlerinde tekrar aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da cevaplandıran Boydak, "Biz şu anda ilk günkü aşkla işimize devam ediyoruz. önümüzde 10 ayı geçkin bir süre var. Bu süre zarfı neyi gösterir, bilemiyorum" ifadesinde bulundu. Boydak, "Kayseri Sanayi Odası´nda benimle birlikte çalışan bir ekip var. Biz bu güne kadar ne karar aldıysak hep ekip halinde aldık. Buradaki ağabeylerim, arkadaşlarım, kardeşlerim ne karar verirse ona göre hareket edeceğiz. Tek başıma alabileceğim bir karar değil" dedi.



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"