KAYSERİ SANDIĞA GİDİYOR!

KAYSERİ SANDIĞA GİDİYOR!

KAYSERİ VALİLİĞİ SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 27. Dönem üyelerini belirlemek üzere 24 Haziran / Pazar günü sandığa gidecek olan seçmenler aynı zamanda yeni Cumhurbaşkanını da belirleyecekler? Sabah saat 8.00-?den itibaren oylarını kullanmaya başlayacak olan 952 bin 629 Kayserli seçmen hem Cumhurbaşkanını, hem de ilimizi TBMM´de temsil edecek olan 10 milletvekilini seçmek üzere sandık başına gitmeye hazırlanırken, Kayseri Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü´nün vatandaşların güvenli şekilde oylarını kullanabilmeleri için gerekli tedbirleri aldıkları öğrenildi?

24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Kayseri´de 952 bin 629seçmen 3 bin 2 sandıkta oy kullanacak. Sabah saat 8.00´da başlayıp, akşam 17.00- itibarı ile sona erecek olan seçimlerde oy kullanarak yeni Cumhurbaşkanı´nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde 27. Dönem milletvekili olarak Kayseri´yi temsil edecek olan 10 milletvekilini belirlemek için sandık başına gidecek?.

Seçmenlerin oylarını huzur ve güven içinde kullanabilmeleri için Kayseri Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünün gerekli tedbirleri aldığı öğrenilirken; Yüksek Seçim Kurulunca da bir takım önlemler alındı? Bu önlemler kapsamında sandık alanında alınacak tedbirler, seçmenlerin sandık başı işlemlerini izlemelerini engelleyecek nitelikte olamayacak. Sandık kurulu başkanının çağırdığı zabıta kuvvetleri dışında zabıta amir ve memurları ile resmi üniforma giymiş kimseler ve silah taşıyanlar sandık alanına giremeyecek. Oy verme işlemi sırasında gebeler, hastalar, engelliler ve yaşlılara öncelik tanınacak.Sandık başında seçmene, vereceği oy hakkında hiç kimse müdahale, telkin ve tavsiyede bulunamayacak. Seçmenler oylarını kullandıktan sonra sandık başından ayrılacaklar. Okuma yazma bilmeyen seçmene, yardım istemesi durumunda, sandık kurulu başkanı parti işaretlerinin hangisinin hangi partiye ait olduğunu açıklayacak.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da