KAYSERİ SARRAFLAR VE KUYUMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI ÖMER GÜLSOY

KAYSERİ SARRAFLAR VE KUYUMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI ÖMER GÜLSOY

"GÜVENLİ LİMAN OLARAK TANIMLANAN ALTIN SON ZAMANLARDA YAŞANAN JEOPOLİTİK VE EKONOMİK RİSKLERİN AZALMASI İLE DÜŞÜŞ YAŞIYOR"

 Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, altının şuan ki fiyatının yatırımcılar için fırsat olduğunu söyleyerek, "Güvenli liman olarak tanımlanan altın son zamanlarda yaşanan jeopolitik ve ekonomik risklerin azalması ile düşüş yaşıyor" dedi.
Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, altın piyasasının değerlendirdi. Gülsoy, "Güvenli liman olarak tanımlanan altının son zamanlarda yaşanan jeopolitik ve ekonomik risklerin azalması ile düşüş yaşıyor. Bu düşüşün en büyük sebeplerinden bir tanesi FED başkanının bu senenin sonuna kadar faiz artırımına geçeceği söylemlerinin artık masada olduğu ve faiz artırımının başlayacağının olmasıdır. Çin´den gelen ekonomik verilerin olumlu olması ve Çin´deki altın rezervlerinin düşürülmesi gibi dünyadaki çeşitli olumlu olaylar altının düşüşüne bir ivme kazandırdı. Şuan için altın artık bu kadar güzel olayların üzerine altının düşmesi gayet normaldir. Çünkü güvenli liman olarak bilinen altının talebinin olmamasından kaynaklanıyor" dedi.
Gülsoy, "Dünyada gelişen olumlu olayların inşallah devamı gelir diye düşünüyoruz ama biliyorsunuz ki dünyanın bir yerinde olumlu olay olunca diğer yanında olumsuz bir olay oluyor. İnşallah böyle bir şey olmaz. Şuan için güvenli liman özelliği olan altının dünyada olan olumlu olaylardan dolayı biraz düşüşe indi ama bu fiyatları şuan için dip fiyatlar diye görüyoruz. Maliyeti bin 600 dolarlar civarında ve bundan daha da aşağı gerileyecek diye düşünmüyoruz. Altının şuan ki fiyatları alım için, yatırımcılar için iyi bir fiyat diye düşünüyoruz. Şuan çarşımızda da bir kalabalık var. Bir potansiyel oluştu. Gurbetçilerin ve düğün sezonunun başlaması çarşıda bir hareketlilik oluşturdu. Son 6 aydır durgun geçen ve bizim sektörümüzde bütün sektörlerde olduğu gibi gurbetçilerin gelmesi bir hareket kazandırdı. Buda 1-2 aya kadar devam eder diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları