KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ´NDE HEDEF

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ´NDE HEDEF

ORGAN NAKLİ YAPMAK

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, organ nakli konusunda çalışmalar başladıklarını ifade ederek, ?Şu an ilk etapta iki arkadaşımız İstanbul´da böbrek nakli için eğitim almaya gitti. Hedefimiz bu ameliyatları da yapabilmek. İnşallah nakil ameliyatları yapacak duruma geleceğiz? dedi.

Kayseri´de 9 Mayıs´ta hizmet vermeye başlayan ve toplam 465 bin metrekare kapalı alana sahip olan Şehir Hastanesi, organ nakli konusunda çalışmalarına başladı. 415 milyon avro maliyetle yapılan hastanenin sadece Kayseri´ye değil bölgesine de hizmet verdiğini dile getiren Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, kısa sürede çok yol aldıklarını belirtti. Organ nakli konusunda da zaman kaybetmeden çalışmalara başladıklarını kaydeden Çelik, en kısa zamanda organ nakli yapabilecek duruma gelmeyi hedeflediklerini anlattı.

Çelik, ?Şu anda Üroloji´den iki arkadaşımız İstanbul´a böbrek nakli için eğitim almaya gittiler. O arkadaşlar eğitim süreçlerini tamamladığında, böbrek nakli konusunda neler yapabiliriz, ünitelerimizi nasıl yapılandırabiliriz gibi bu konuları masaya yatıracağız. Nakil hastaları oldukça zor hastalar, birçok bölümü ilgilendiriyor. Yani buna Enfeksiyonun, Onkolojinin Hematolojinin müdahil olması gerekir. Bu konuda herkes hazırlığını yapacak. Arkadaşlar döndüğünde uygun cerrahi yapabilecekleri zaman bunu başarmayı düşünüyoruz. Bu konuda hazırlığımız sürüyor. Belki biraz zaman alacak, yani bir 6 ay sürede halletmek mümkün değil. Belki 1 sene belki 2 sene süre alacağını tahmin ediyoruz, ancak bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüp, başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : DHA

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı