KAYSERİ ŞEKER

KAYSERİ ŞEKER

ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİNE PINARBAŞI´DA DEVAM ETTİ ?

Kayseri Şeker ?in pancar üreticilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği çiftçi eğitim seminerleri Pınarbaşı ilçesinde devam etti? Pınarbaşı ilçesindeki seminere AK Parti Kayseri Milletvekilleri, STK temsilcileri de iştirak ederek pancar üreticileri ile birlikte oldular?
Pınarbaşı Belediyesi Düğün salonunda gerçekleşen Çiftçi Eğitim Semineri´ne; Ak Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Sami Dedeoğlu, Hülya Atçı Nergis, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Belediye Başkanı Dursun Ataş, AK Parti, MHP ve CHP İlçe Başkanları, STK temsilcileri ve pancar üreticileri iştirak etti?
?Şeker Pancarı Tarımında Pancarın Randevulu Söküm ve Fabrikaya Sevkiyatı´ konulu eğitim sonrasında eğitimde getirilen öneriler çiftçilerden Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden büyük destek gördü.
Pınarbaşı bölge çiftçilerinin eğitim seminerinde konuşan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Çiftçi Eğitim Semineri´nin önemi yanı sıra Kayseri Şeker´in geçmişte borç batağına nasıl sürüklendiği ve son 6 yılda Kayseri şeker´in sektöründe ve nasıl lider konumuma geldiğine örnekler vererek şunları kaydetti: ?Türkiye´nin kalkınması, büyümesi ve gelişmesi yalnızca bir kalemle olmaz. Bunlar birbirini destekleyen birbirinin önünü açan tarzda olur. O yüzden tarım siyasetten, siyaset ekonomiden, ekonomi sanayiden bağımsız değildir. Hepsi bir kıvam hepsi bir bütündür. Bir yönetim sadece pancar ekicileri kooperatifini ilgilendirmiyor.Şeker fabrikası ve pancar kooperatifi yönetiminin kötü olduğunda ne tür bedeller ödüyoruz, iyi olduğunda ne tür bedeller ödüyoruz. Çiftçimiz için böylede ülkemiz için farklımı. Değerli kardeşlerim biz birbirinin önünü açan, birbirinin sürekli ilerlemesini sağlayan siyasi görüşlerden bağımsız bir aile oluşturmamız lazım. Pansu´ nun kötü yönetiminden dolayı kooperatifin aktif 30 bin çiftçisi ileriye yönelik borçlandırıldı. Olay geçmişte olduğu için bu zararı ödeyemiyoruz demiyoruz, inşallah mahkeme fabrikanın lehine bir karar verir. İyi yönetim çok önemli. Bundan 18 yıl önce elektrik şirketinin genel müdürüyken Şeker fabrikasının çiftçisine borçlarından dolayı temlik konduğunu çok iyi biliyorum. O yüzden Allah paralarınızı inşallah bereketli eylesin, çocuklarınızla beraber ağız tadıyla yedirir. Kayseri de pancarda ton başına 206 lira´dan ödeme yapılırken ortalaması 225 liraya tüm katkılarla beraberde 265 lira değer oluşturuyoruz. Türkiye de kamuya ait 25 adet şeker fabrikası var. Onları da dahil ederek söylüyorum. Bütün fabrikalar kayseri de ki bu rakamın % 90 anına yaklaşabildi. Biz şimdi bu yönetimi alkışlamayacağız da ne yapacağız. Ankara daki siyaset burada dürüst çalışan yönetimin destekçisidir. Onun önünü açar. Eğer bir siyasetçi kalkıp pancar ekicisi kooperatifi başkanımızın aleyhine orada bir kayseri milletvekili muhalefet edip kötülüyorsa biz bundan mahcubiyet duyarız. Doğru olan yönetime sahip çıkmak zorundayız. 15 Temmuzda insanlar sokağa indiğinde hiç bir zaman MHP Ak parti diye bir ayrım yapılmadı. Yapılmaz da. Çünkü bu ülkenin meselesi. 16 Temmuz´da ak partilisi, MHP´ lisi ve CHP´ lisi burada ülkesi için vücudunu koyan hiç kimsenin bu ülkeden başka bir derdi yoktu. Çünkü ülke her birimizden daha önceydi. Şehitler verdik. Hepsini saygıyla anıyoruz?
Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis de Pınarbaşı İlçesi´nde ve bölgede tarıma verilen değer ve çiftçi eğitimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek: ?Burada bu kadar insanın bir araya gelmesi, olağan şeyler değil. Dolayısıyla da ben mutlu oldum. Bu kadar insanı buraya toplamak, buradaki sorun ve problemleri konuşmak, Pınarbaşı´na ait sorunları konuşmak önemli bir konu. Bu nedenle bir Pınarbaşılı olarak bir çiftçi çocuğu olarak, bu noktada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tabi sizin probleminiz bizim problemimiz. Hollanda´daki ,Çin´deki çiftçiyle yarışmak kolay değil.Dünya globalleşiyor,sınırlar kalkıyor. Türkiye´nin en ücra köşesindeki bir çiftçi , Dünyanın öbür ucundaki devasa şirketlerin yaptığı bir işin aynısını yapıyor ve onlarla yarışıyor.Serbest bir piyasa var.Dünyanın her yerinde fiyatları arz talep belirliyor.Durum böyle olunca çiftçiye destek vermek gerekiyor.Köylüye ciddi anlamda destek gerekiyor.Çiftçiye,hayvancıya ciddi anlamda ciddi politikalar üreterek , teknolojik olarak uygulamak gerekiyor.Ülkede değil, hatta her ilçeye her bölgeye göre üretmek gerekiyor ?değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay da konuşmasında Varlık Fonu´nun önemine değinerek: ? Varlık Fonu, Kayseri şeker´in itibarını artırmıştır.Varlık Fonu´na aktarılan büyük şirketler ve kuruluşlar yanında Kayseri Şeker´in isminin yazılması bizim için çok anlamlı çok değerlidir. Varlık Fonu, Kayseri Şeker´in değerine değer katmasının yanında Kayseri Şeker´in geleceğinin önünü açtığı gibi aynı zamanda bir kalkan olacağı kanaatindeyim. Bizim gayrimenkullerimiz ve menkullerimiz varlık fonu tarafından kontrol ediliyor.3 yıllık geriye dönük bağımsız denetim yapılıyor .Böylece Kayseri şekerin gelmiş olduğu nokta raporlada tescil edilecek.Kayseri Şeker artık sıradan bir kuruluş değil.Kayseri Şeker Türkiye´nin devleri arasında adı olan bir kuruluş,Orta Anadolu´nun parlayan bir yıldızı ve artık Kayseri şeker bu anlayışa uygun olarak yönetilmesi gerekir.Geçmişteki gibi kimin yönettiği belli olmayan,Şirket yönetiminden haberdar olmayan sadece rastgele bir takım uygulamalarla ve çiftçisinin hakkını gasp eden bir yönetim anlayışı artık gerilerde kalmış olması lazım.Daha profesyonelce yönetilmesi sonucunu ortaya çıkaracak.Bu da bizim sorumluluğumuzu bu anlamda daha da artırıyor ?ifadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor