KAYSERİ ŞEKER,

KAYSERİ ŞEKER,

BÜNYAN´DA ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLEDİ ...

Kayseri Şeker tarafından başlatılan Çiftçi eğitim seminerlerinin 12´ncisi Bünyan Bölgesinde yapıldı.
Bünyan Bölgesi Çiftçi Eğitim Seminerine, Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel, Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, AK Parti İl Yöneticileri, Ak Parti İlçe Başkanı Savaş Gökçe, Gıda ve Tarım İlçe Müdürü, Esnaf Sanatkar Odası, Ticaret Odası, Ziraat Odası, Tuzhisar taşıyıcılar Kooperatifi Başkan ve yöneticileri, köy muhtarları ile Bünyan Bölgesi çiftçileri katıldı.
Çiftçi eğitim seminerlerine niçin ilgi gösterdiklerine açıklık getiren Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, ?Biz milletvekillerine neden çiftçi eğitim seminerlerine katıldığımızı soruyorlar. Eğitimler siyasi toplantılar değil ama birebir siyaseti ilgilendiriyor. Çünkü Kayseri´de 14 bin pancar eken çiftçimiz var. Bunları 5 ile çarpın 70-80 bin insan eder. Bu kadar insandan bir sıkıntı çıktığı zaman konu direk siyasete geliyor. Bakın Kayseri Şeker´in işini çözen yine siyaset oldu. Çünkü çiftçilerimizi ilgilendiriyor çiftçilerimiz mağdur oluyor. Az önce vekilim söyledi eğer başkanım yanlış yapsaydı bu toplantıya siz de gelmezdiniz biz de gelmezdik. Siyaset olarak da derdik ki Kayseri Şeker burada çiftçimizi mağdur ediyor kimse de arkasında durmaz siz de durmazsınız. Siyaset de bu işin düzeltilmesi için ne gerekiyorsa yapar. Önceki borcu hepiniz biliyorsunuz 100 milyonlarca borçtan bahsediliyor şimdi ne oldu? bu borç bitti. Başkan Akay, 6 senede borcu bitirdi ve Kayseri şeker kara geçti. Sizlere gübreniz de avanslarınız da her şeyinize yardım ediyor mu, ediyor. Bunları nasıl yapıyor peki derseniz çalmadı çırpmadı sizin hakkınızı size verdi. Kurumumuza sahip çıkacağız doğru olanın yanında yer alacağız? dedi.
Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ise, ?Bir kurumun başında iyi niyetli insanlar olursa nasıl başarıların elde edildiğini hep birlikte görüyoruz. 6 yıl önce tabana inmiş batmak üzere olan bir şeker fabrikası şuan zirveye çıkmış durumda. Ben başkan ve yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum biz kayseri milletvekilleri olarak başkan ve yönetim kurulunun sonuna kadar arkasındayız? diye konuştu.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, ?Bu sene özellikle sayın bakanlarımızın milletvekillerimizin bu toplantılarımıza önemli anlamlı buluyoruz. Bu sayın siyasetçilerimizin şirketimize ve çiftçimize verdikleri bir değerin ifadesi olarak değerlendiriyoruz. Kayseri şeker fabrikasının ve pancar çiftçisinin elbette sorunları var bu sorunların aşılmasının bizim gayretlerimizle olanları var ama sadece bizim gayretlerimizle olmayacak sayın siyasetçilerimizin de sahiplenmesi ile desteklemesi ile çözülmesi gereken sorunlarımız oluyor. Biz kapılarını çaldığımız zaman sağ olsunlar bizim önümüze düşüyorlar. Bütün bakanlıkları birlikte geziyoruz ve sorunlarımızı anlatıyoruz. Yani hem bize verdikleri değerin bir ifadesi hem de sorunlarımıza sahip çıktıkları ve bundan sonrada sahip çıkacaklarının bir ifadesi. Onun için kendilerini huzurunuzda teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.
Bünyan Kadın ve Gençlik Merkezi toplantı salonunda yapılan Bünyan Bölgesi çiftçi eğitim seminerinde Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu,Yönetim Kurulu Üyelerinden İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Turan Kaya, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdürü yardımcısı Osman Canıtez ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

 


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ