KAYSERİ ŞEKER

KAYSERİ ŞEKER

PANCAR EKİMİNE ŞARKIŞLA ? GÜMÜŞTEPE´DE DEVAM ETTİ ?

Kayseri Şeker tarafından 63´üncü kampanya döneminde düzenlenen pancar ekim törenlerinin Şarkışla Bölgesi ekimlerine Gümüştepe köyünde başlandı.
Gümüştepe Köyü Pancar ekicilerinden Birol Bingöl´ün tarlasında yapılan Pancar ekim törenine Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Belediye Başkanı A.Turgay Oğuz, Gürçayır Belediye Başkanı Osman Özkan, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyelerinden Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Halis Lektemur, bölgedeki sulama kooperatif yöneticileri, muhtarlar ve çiftçileri katıldı.
Etkinlikle ilgili açıklama yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, ?Çiftçinin işi zor, meşakkatli,sıkıntılı bundan 1 ay öce ekenlerin maalesef pancarları çıkmasına rağmen pek çok yerleri soğuk vurdu.Kum fırtınasından etkilendi zarar gördü.Erken ekiyor soğuktan etkileniyor,geç ekiyor kuraklıktan etkileniyor.Tabiat şartlarıyla çiftçi sürekli mücadele etmek zorunda.Kolay değil meşakkatli bir iş Ama Allahtan ümidimizi kesmeden rahmeti bereketi cenabı Allah´tan bekleyerek,her zaman bu işi hep beraber işimizi yapmak durumundayız.Onun için bu iş bu kadar anlamlı değerlidir. İnsanlar el emeği alın teriyle helalinden kazanmak için bu uygulamayı bu işi yapıyorlar. İnsanlığın en eski mesleği çiftçilik. Şu anda en değerli meslek bunun önemine inanıp bizde hem çiftçimizin işine bir maddi manevi katkı sağlayabilmek için, hep birlikte bu törenleri icra ediyoruz? diye konuştu.
Akay sözlerini hayırlı bir hasat dönemi temennisinde bulunarak noktaladı ve pancar ekim törenine geçildi. Bereket duaları ile tohumlar toprakla buluşturuldu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"