KAYSERİ ŞEKER

KAYSERİ ŞEKER

GÜNEŞ ENERJİSİNDEN 2 MİLYON KWH ELEKTRİK ÜRETECEK

Kayseri Şeker GES tesisleri ile atıl kalan pancar alım kantar arazilerini değerlendirmenin yanında çevreyi koruyarak Türkiye´nin enerji ihtiyacına katkı sağlamaya başladı.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alkay; 2014 yılında başlayan Güneş Enerji Santrali çalışmaları kapsamında Kayseri ilinde arazi uygulaması olarak ilk tesis olarak 500 kWp gücündeki Süksün Güneş Enerji Santralinin Süksün pancar alım kantar sahasına kurularak 2014 yılında devreye alındığını, bu tesise ilave olarak yapılan 1 MWp gücünde Süksün GES-2 santralinin ise 2016 Şubat ayında devreye alınarak, toplam kurulu gücün 1,5 MWp ?a çıktığını, bu tesislerden yıllık yaklaşık 2.200.000 kWh elektrik enerjisi üretilerek, 290.000 Dolar getiri sağlanacağını belirtti.
Başkan Akay ayrıca; Yozgat İlinde Ovakent, Yenifakılı ve Devecipınar bölgelerinde 1 MWe gücünde GES tesisi kurmak için çalışmalara başlandığını, 2016 yılı sonunda Kayseri Şeker´in yenilenebilir enerji sektörüne yaklaşık 4.500.000 Euro yatırım yaparak, kurulu gücünü 4,5 MW ?a çıkarmayı planlandığını; Toplam kurulu gücün 4,5 MW ? a çıkması ile birlikte yıllık 6.800.000 kWh elektrik enerjisi üretimi ve 900.000 USD elektrik satışı gerçekleştirilmesi ve 16 kişiye istihdam sağlaması hedeflenmektedir. Bu kapsamda temiz enerji bilincini oluşturmak için Ekim ayında açılışını yaptığımız Şarkışla Tarım market ve Bölge Müdürlüğü hizmet mağaza binasının enerji ihtiyacını karşılamak için çatısına 7,5 kW gücünde bir Güneş Enerji santrali kurulduğunu duyurdu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı