KAYSERİ ŞEKER

KAYSERİ ŞEKER

DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLİYOR?

Kayseri Şeker, üretimin her aşamasını ve çalışma faaliyetlerini, ?İş güvenliği ve İş Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmelikleri ile ILO kriterleri kapsamında sahip olunması gereken belge ve sertifikalarla belgelendirmeye devam ediyor.
TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim, TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği, FSSC 22000 Gıda Güvenliği, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti, TS 861 Beyaz Şeker Standardı, Helal Gıda, Yerli Malı, KOSHER Sertifikalarına sahip olan Kayseri Şeker, altı aylık bir çalışma sonrasında TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi ile TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgelerine de sahip olmayı başardı.
İnsan sağlığının her şeyden daha önemli olduğu bilinci ile hareket eden Kayseri Şeker; Üretilen Şeker´in en sağlıklı şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlamanın yanı sıra çalışan sağlığına verdiği önemin göstergesi olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili çalışmalarını sistematik hale getirmek suretiyle kurumsal kimliğini perçinleyip faaliyetlerini belgelendirmeye devam ediyor.
TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi ile TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belge takdim töreninde konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli; Kayseri Şeker, Gıda Güvenliğini zirveye taşıyarak, FSSC 22000 GIDA Güvenliği Sistem Belgesi´ne sahip Kayseri´de ilk ve tek firma olduğuna dikkat çekerek ?Bu belge ile Türkiye´de faaliyet gösteren Dünya´nın dev firmalarının tedarikçi listesine girmeyi başardık? diye konuştu?
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise değerlendirmesinde ? Kalite; insan için ne kadar önemli ve elzem ise şüphesiz ki; şirketler içinde aynı kıymete sahiptir. Biz Kayseri Şeker´de kaliteye ayrı bir önem verdik. Çünkü; kalite her yerde kalitedir. Günümüzde şirketlerin, küresel arenada söz sahibi olmasının, ürününe alıcı bulmasının yolu, dünyaca kabul gören kalite standartlarına sahip olmasından geçmektedir Şirketleri geliştiren, Dünya ile entegrasyonunu sağlayan en önemli unsurların başında elbette ki kalite gelmektedir. Şirketler açısından, kalite standartlarına sahip olmak, ticari anlamda dünya ile ortak dili kullanmaktır. Biz Kayseri Şeker olarak Kalite yolculuğumuza tarladan ve çiftçimizden başlamış bulunmaktayız. Bu kapsamda, kaliteli tohum, kaliteli gübre ve kaliteli pancar, kalite yolculuğumuzun startını verdiğimiz noktadır. Bu vesileyle çiftçilerimize de huzurlarınız da bir kez daha teşekkür ediyorum.. Kalite asla tesadüf değildir. Kayseri Şeker durup dururken, hiçbir şey yapmadan bu belgelere sahip olmadı. Üzerine düşen tüm yükümlülükleri fazlasıyla yerine getirdiği, gerekli alt yapı çalışmalarını yaptığı ve sorumluluklarının farkında olarak hareket ettiği için bu belgeleri almaya hak kazandı. Burada yeri gelmişken TSE yetkililerinin de haklarını teslim etmek istiyorum. Hakikaten büyük bir titizlikle, tabiri caizse kılı kırk yararak, en ufak bir ayrıntıya bile göz yummayarak denetimlerini gerçekleştirdiler. Bu yaklaşımlarından dolayı da kendilerini huzurlarınızda tebrik ediyorum. Kayseri Şeker bu belgelerle birlikte sektöründe Dünya markası olma yolunda emin adımlarla yürümektedir. Kayseri Şeker artık bilimle, ilimle, dünyanın gerçekleriyle, standartlarıyla harmanlanmaktadır? ifadesini kullandı?
Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Aykut Kırbaş ise konuşmasında; ?Kayseri Şeker ülkemizdeki kalite yolculuğumuzda bizim en büyük paydaşlarımızdan birisidir. Bugün burada bulunmamızın nedeni yönetim sistemi alanında Kayseri Şekere 4. ve 5. Yıldızı yani 4 ve 5. Belgeyi vermek için bir araya geldik. Kayseri Şeker bu belgeleri alarak uluslararası bir şekilde sertifikasını ilan etmiş durumda. Kayseri Şeker daha öncede bu hassasiyeti gösteriyordu. Şimdi artık bunu tüm çalışanları ve kamuoyu ile paylaşmış durumdadır? değerlendirmesinde bulundu?.
Yapılan konuşmaların ardından Kayseri Şeker´e TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi ile TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgeleri takdim edildi.
Kayseri Şeker´e belge takdim töreni;Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Aykut Kırbaş, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Mimar Sinan Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Bağsız, Kayseri OSB Yöneticileri, Sulama Birlik Başkanları, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak,Denetim Kurulu Üyeleri: Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu üyeleri Hurşit Dede Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli,TSE Kayseri Bölge Koordinatörü Mahmut Ulaş, Ziraat Odası ve Sulama Birlik Başkanları bazı STK temsilcileri, Kayseri Şeker Kalite Yönetim Birimi ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirildi?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi