KAYSERİ ŞEKER´İN DEVELİ´DEKİ ÇİFTÇİ EĞİTİMİNE

KAYSERİ ŞEKER´İN DEVELİ´DEKİ ÇİFTÇİ EĞİTİMİNE

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLLERİNDEN TAM DESTEK ...

Kayseri Şeker tarafından düzenlenen çiftçi eğitim seminerine, Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel de katılarak destek verdi.
Kayseri Şeker tarafından 63.Kampanya döneminde pancar alım kampanyasında fabrika merkezlerine gelecek pancarın belirli program dahilinde sökümü ve tesellümünü içine alan Randevulu sistem hakkında çiftçilere yönelik olarak verilen eğitim semineri Develi Kadın ve Gençlik Merkezi toplantı salonunda yapıldı.
Çiftçi Eğitim Seminerinde konuşan Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, "Kayseri Şeker´in son 5-6 yılda nereden nereye geldiğini hep birlikte görmekteyiz. Daha önceki dönemlerde 8 ay para alamayan bir kurum şuan iyi bir noktaya gelmiş ve varlık fonunda hissedar oluyor. Bunu ben çok önemsiyorum. Siz çiftçi kardeşlerimin de geleceği huzuru için iyi bir karar vereceğinizi düşünüyorum. Bir kurum Başarılı bir noktaya geliyorsa oraya rağbet çoğalır. İştahları kabaranlara fırsat vermeyin. Biz de Kayseri Milletvekilleri olarak hiç ayrım yapmadan devamlı Hüseyin Akay başkanımızın yanındayız. Ankara da siz çiftçi kardeşlerim her zaman hizmetinizde olduğunu biliniz" dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ise, "Develi´de Kayseri Şeker tarafından düzenlenen çiftçi eğitim seminerlerinde bir arada olmaktan ve Sizin sorularınızı dinleyip çözüme kavuşturmaktan memnuniyet duymaktayız. Çiftçi kardeşlerimizin Başkan Hüseyin Akay´a yönelttiği soruları ve Başkanımızın cevaplarını can kulağıyla dinledik.Son derece memnunuz.Burada olmamdaki en önemli şeylerden bir tanesi Kayseri´de vergi rekortmeni bir kuruluşun toplantısı son derece önemlidir. Kayseri Şekeraynı zamanda Devlete bu kadar vergi veren bir kuruluştur.
Bizler Milletvekilleri olarak Yönetimimiz ve Başkanımızlasürekli görüşüyoruz. Sorunları konuşuyor çözüm yolları arıyoruz.Başkanımızında dediği gibi kota konusu var.Kota konusuyla ilgili Başkanımla ilgili Sami Dedeoğlu´yla gitmedik yetkili bırakmadık.Bu işlerle birebir ilgileniyoruz. Kayseri Şekerin, Kayseri için, Kayseri çiftçisi için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.Bu yönetimden önceki yönetimde Kayseri şekerin içinde bulunduğu borç batağını hepiniz biliyorsunuz.Bunları biz biliyorduk, siz yaşıyordunuz. Paranızı alamadığınızı, sistemsiz çalıştığınızı biliyordunuz.Ama şuan Randevulu söküm randevulu taşımadan bahseden Şeker haline geldi.Kayseri Şeker, şeker oranındaki değerden bahseder hale ve teknik işlerle uğraşır hale geldi.Avrupa çiftçisiyle Develi çiftçi sinin yarışmasından bahseden Kayseri Şeker Ben inanıyorum Buradaki çiftçi Dünyanın en iyi çiftçisidir.Bizim insanımız hiç kimseden daha aşağı değildir.Bunları Yapmanın temeli iyi bir yönetimdir.Kayseri Şeker başkanına ve bütün yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın, Devlet ve hükümetlebirlik ve beraberlik içinde olması lazım.Kayseri Şekere başarılar diliyorum" diye konuştu.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da "Bölge Milletvekillerimizin Kayseri Şeker tarafından düzenlenen Çiftçi eğitim seminerine teşrifi,Devletimizin, Milletvekillerimizin Kayseri Şeker´e ve Kayseri Şeker Çiftçisine verdiği değer ve önemin göstergesidir.Aynı zamanda bizim sorunlarımıza da ne kadar ilgi alaka gösterdiğinin ifadesidir.Bu bizim için gerçekten büyük bir fırsattır. Kayseri Şeker Fabrikasının 6 senede geldiği nokta ortadadır.Bu başarılı durum Devletimiz son günlerde gündemde olan Varlık Fonuna Kayseri Şeker´in Özelleştirme idaresindeki %10 luk hissesinin devri ile de biz kez daha tescillendi. Kayseri şeker fabrikasının özelleştirmede olan hissesinin % 10 u varlık fonuna devredildi. Varlık Fonuna devredilen kuruluşlara baktığımız zaman Türkiye´nin en çok kar eden kuruluşları olduğunu görüyoruz. Umarım bu yatırımlar için önemli bir fon oluşturacak. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara karşı da bir güç oluşturacak. Bu kadar büyük kuruluşların içinde bizimde olmamız bizim değerimizin ne denli yüksek olduğunun göstergesidir" şeklinde konuştu.
Başkan Akay, "Siz çiftçilerimizle ve siyasetçilerimizle de istişarelerde bulunuyorum. Siyasetçilerimizle istişarede bulunmayı anlamlı ve değerli buluyorum. Çünkü Kayseri Şekerin bundan sonra yoluna güçlü devam edebilmesi için siyasetle birlik bütünlük içerisinde, varlık fonuyla birlik bütünlük içerisinde yoluna devam etmesi lazım. Bu şirket artık Türkiye´nin güçlü kuruluşlarından bir tanesidir. Rasgele insanların elinde yönetilmesi söz konusu değildir. Daha profesyonelce yönetilmesi lazım. Şeker sektöründeki tehlikeye vurgu yaptım. Bu tehlikeyle baş edilebilmesi için de Profesyonelce yönetilmesi lazım. Onun için de sizin bu konudaki kanatınız bizim için önemlidir" dedi.
Başkan Akay´ın "Bizim bugüne kadar size yapmış olduğumuz hizmetlerden katkılardan memnun musunuz? Görevimiz devam etsin istiyor musunuz?" diye sorması üzerine salonda bulunan çiftçiler ´Evet´ diye cevap verdi.
Develi Bölgesi Çiftçi eğitim seminerine;Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan, Gıda ve Tarım İlçe Müdürü Murat Hodul, Sulama Birlikleri, Ziraat Odası ve diğer STK temsilcileri ile Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu,Yönetim Kurulu Üyelerinden İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyeleri Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Turan Kaya, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdürü yardımcıları ve bölge çiftçileri katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları