KAYSERİ ŞEKER

KAYSERİ ŞEKER

9818 ÇİFTÇİ İLE PANCAR EKİM SÖZLEŞMESİ İMZALADI ...

Kayseri Şeker tarafından 2017-2018 Kampanya döneminde 9.818 pancar ekicisi ile sözleşme imzalandı. Bölge çiftçilerinden gelen yoğun pancar ekim talebi üzerine çiftçiler arasında sözleşme fazlası olarak üretilen ve ?C Pancar? olarak adlandırılan pancar için dahi 391 çiftçinin sözleşme imzaladığı belirtildi.
Kayseri Şeker´in Şeker Pancarına en yüksek fiyatı vermesi, toprak analiz çalışmaları ve uygun gübre temini, ekim, çapa, söküm, faizden kurtarma avansları, tohum, ilaçlı mücadele, mazot desteklemeleri, gelişen teknolojinin yakından takip edilerek kooperatif ve tarım marketler aracılığı ile çiftçilerin hizmetine sunulması, münavebe yıllarında bölgesel olarak ekimi yapılan tahıllarda sözleşmeli ekimler yaptırılması, lisanslı depoların faaliyete geçmek suretiyle çiftçilerin şeker pancarı dışında ürettikleri hububat ürünlerinin gerçek değerini bulması, bölgedeki yeni hizmete giren sulama sistemlerinin etkin kullanımı, sektöründe uyguladığı örnek ve doğru politikaları sayesinde pancar tarımına ilginin her geçen gün arttığı görülmektedir.
Bu nedenle Kayseri Şeker yöneticileri, pancar tarımına artan talepleri değerlendirmek ve çiftçinin pancardan daha fazla kazanmasını sağlamak için kolları sıvadı. 63´ ncü kampanya için pancar ekim sözleşmelerinin imzalanması, tarla hazırlığı, gübre, mazot destekleri, tohum desteği ve ekim yapılan alanların sürekli kontrolü için 12 Bölge Müdürlüğü´nde 40 Ziraat Mühendisi ve 53 pancar ekim söküm çavuşu ile seferber oldu.
Ayrıca; Kayseri Şeker 63´ ncü kampanya döneminde Şeker pancarı tarımında programlı söküm ve tesellüm çalışmaları yapılarak, Fabrikanın belirleyeceği şartlar çerçevesinde oluşturulan programlı söküm ve programlı alım kurallarına uyan çiftçilere fabrika yönetim kurulunun belirleyeceği miktarda söküm ve programa uyma primi verilerek para, zaman ve işçilikten tasarruf edilmesinin de hedeflendiği açıklandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları