KAYSERİ ŞEKER,

KAYSERİ ŞEKER,

AYÇİÇEĞİ ÇİFTÇİSİNİN DE YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ ...

AYÇİÇEĞİ ÇİFTÇİSİNİN DE YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kayseri Şeker´in ayçiçeği sektörüne girmesi, ayçiçeği eken  çiftçilerin de yüzünü güldürdü. Ürünlerini  rahat bir şekilde teslimatını yapıp, bedellerini  peşin aldıkları için çiftçiler tarafından 2017 yılı ?ayçiçeğinin altın yılı? olarak değerlendirildi.

Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir illerinde yaklaşık on  bin  çiftçiyle sözleşmeli olarak pancar ekimi yaptıran Kayseri Şeker´in yine aynı bölgede pancar dışında çiftçinin üretimi olan hububat ve bakliyat sektörüne de girmesi bölgede tarım sektörünün gelişmesi yanında çiftçilerin gelirine  can suyu katıyor.

2017 yılı ayçiçeği hasat döneminin başlamasıyla birlikte Kayseri Şeker´in ayçiçeği alımlarını başlatması sektörde oluşan rahatlamanın ayçiçeği tarımına olan  rağbeti artırması bekleniyor.

2017 yılında ayçiçeği hasat döneminde, iklim şartları nedeniyle ayçiçeği dane doluluğu ve parlaklığı  bakımından Kayseri Bölgesinde yetişen ürünlerin ilk sırayı alması bölgedeki üreticileri mutlu etmişti. Ayçiçeği üreticilerin elde ettikleri ürünlerinin  Kayseri Şeker´in  iştiraklerinden olan ?Pan Pazarlama Şirketi? aracılığı ile  hem de peşin para ile piyasa da en yüksek fiyattan alım başlatması çiftçinin yüzünü bir kez daha  güldürmeye vesile oldu.

Sektörde oluşturduğu karşılıklı güven ortamı ve ürünlerin değerini bulmasına katkılarından dolayı ayçiçeği eken çiftçilerin ürünlerini Kayseri Şeker´e vermek istemelerinden oluşan yoğunluk üzerine Kayseri Şeker, Develi Bölgesindeki Lisanslı depoların 8 silosunu da ayçiçeğinin  depolamasına tahsis etti.

 Develi Bölgesindeki Lisanslı depolara 3.500 ton ayçiçeği alındığı belirtildi.

Son alımlarla 2017 yılında Develi-Şarkışla ve Boğazlıyan  Bölgelerindeki lisanslı depolardaki doluluğun ise  %100 oranına  ulaşması bekleniyor.

Develi Lisanslı depoya ürününü teslim eden Yozgat- Çandır Bölgesi ayçiçeği eken  çiftçilerden  Hasan Ünal: Kayseri Şeker, Şeker pancarından sonra ikinci bir ürün olarak ayçiçeği  ile de bizim yüzümüzü güldürdü. Bu sene verim biraz düşük  ama şeker şirketi iyi fiyat vererek  alım yaptı. Sayın Başkanımız Hüseyin Akay  Başkanımızın gayretleri ile Kayseri Şeker çekirdek almasaydı çiftçinin sonu iyi olmazdı.  Çandır bölgesinde en iyi çekirdeği yetiştirdim. Sulu alana ektiğim çekirdeğimi  5.150 TL´ye alım yaptılar. Diğer çekirdeklerimizi de 4.600-4.800 TL ye alım yaptılar. Şirketimizden Allah razı olsun. Diğer çiftçiler Pazar bulamayız diye ekim yapamıyorlardı. Kayseri Şeker ayçiçeğini de  alım yapmaya başladıktan sonra herkes eker. Tohuma da biraz yardımcı olursa iyi olur. Son olarak da şunları söyleyeceğim çandıra lisanslı depo istiyoruz. 

Ayçiçeği nakliyesinde taleplerin artması üzerine kamyonuna özel ayçiçeği taşımaya uygun kasa yaptıran Yeşilhisar Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinden  Lütfi Ersin Bedirhanoğlu: Benim aracım özel çekirdek için yapılmış bir araçtır.  Büyük ilaveli 25 ton mal almaktadır. Benim işim sadece çekirdektir. Kayseri Şeker´in almış olduğu çekirdek bize de ister istemez hareket sağladı. Kendilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum başarılarının devamını diliyorum dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları