KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİSİ´NDEN

KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİSİ´NDEN

?RANDEVULU SÖKÜM´ E DESTEK ...

?RANDEVULU SÖKÜM´ E DESTEK

Kayseri Şeker tarafından, 2017-2018 Kampanya döneminde başlatılan randevulu söküm ve tesellüm seferberliğine çiftçilerden büyük destek geldiği açıklandı.

Randevulu söküm ve tesellüm uygulaması ile ilgili olarak, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ?63. kampanya döneminde başlatmış olduğumuz programlı pancar alımı uygulamasını kış sezonundaki eğitim toplantılarında çiftçimize anlatmış ve uygulama konusunda mutabakat sağlamıştık. Şimdi ise kampanyanın başlaması ile birlikte bu seferberliği uygulamaktayız. Randevulu söküm ve tesellüm uygulamasına katkısı olan Çiftçilerimize, nakliyecilerimize, taşıyıcı kooperatiflerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Şeker´e bağlı 12 bölgede pancar ekimi yapan çiftçiler randevulu söküm ve tesellüm sayesinde daha çok kazandıklarını, uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdiler.

Sarıoğlan İlçesi Palas çiftçilerinden Mustafa Güntay söz konusu uygulamaya dair yaptığı değerlendirmede  ?Pancarı söküyorum bir de bakıyorum 18-20 tane araba almış gidiyor bir saat içerisinde artı olarak da 2 saat içerisinde internetten firesini öğreniyoruz. Bu uygulamadan önce 200 ton 500 ton pancarı yığıyorduk bekliyorduk sıra gelecek bu da fireye yol açıyordu 100 tondan 10-15 ton fireye sebep oluyordu. Şimdi randevulu söküm ve tesellüm sisteminden çok memnunum bu randevulu sistemden 3800 ton pancar yatırdım. Söküm için kendi makinem ile yetişmediği zaman kooperatiften talep ediyoruz. Günlük tonajıma göre gönderdim ve erken sökümden 25 bin ? prim aldım. Bu pirim 2 polara tekabül ediyor.? ifadesini kullandı.

Sarıoğlan Tatılı bölge çiftçisi Savaş Görgülü ? Yerine göre 800 ton pancarımın 45 gün beklediği oluyordu ve gidecek kaybın hesabını siz yapın. Pancarım 45 günde çok fire verdi. Ama şimdi pancar topraktan nasıl çıktı diri halde kendini kaybetmeden fabrikaya teslim ediliyor. 40 gün bekleyen pancar aynı zamanda toprağı şerbetlendiriyor duama bugün gerçekten bizim cebimiz şerbetleniyor? diye konuştu.                                                                         Bünyan bölge çiftçisi Gökhan Erdoğan ? Randevulu söküm ve tesellüm sisteminde çiftçinin emek verdiği ürün zayi olmuyor. Kayseri Şeker Fabrikası ve Bölge Müdürlerimiz bize hangi gün hangi saat yükleme yapılacağını söylüyor çiftçi zamana göre hava durumuna göre makine şartına göre kendini hazırlıyor. Benim tarlamdaki pancar sevkinin ben tarlaya gitmeden oldu ben de tohum ekilecekse tohumumu ekiyorum tarlamı sürüyorum hayvanımla ilgileniyorum şu an tam anlamıyla Avrupa standartlarında bir sistem.? değerlendirmesinde bulundu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları