KAYSERİ ŞEKER ÖZKAYNAK KULLANIMINDA

KAYSERİ ŞEKER ÖZKAYNAK KULLANIMINDA

54. SIRAYA YÜKSELDİ

Türkiye´nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu performans analizi ve karlılık özel araştırmasında pek çok Türkiye devini geride bırakarak ilk 100´e giren Kayseri Şeker´in karlılıkta 26´ncı, öz kaynak kullanımı sıralamasında ise 54´ncülüğe yükselmesi finans ve kredi kuruluşları tarafından takdirle karşılandı.
Öz kaynak kullanımında yüzde 89.9 oranına yükselen Kayseri Şeker Türkiye´nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu performans analizi özel araştırmasında, öz kaynak kullanımı sıralamasında, Türkiye´nin sanayi devleri arasında 54´ncü sırada yer alarak Kayseri´nin ve sektörün gururu oldu.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, tarım sektörünün dışa bağımlılıktan kurtulması ve çiftçi emeğinin faize gitmemesi açısından, Türkiye´de bir ilk uygulama olarak Kayseri Şeker tarafından çiftçiyi ?Faiz´den Kurtarma Avansı? adı altında avans verilmesinde Kurumun Öz kaynak değerlerinin yükselmesinin önemine dikkat çekerek; "Hem öz kaynak kullanımında hem de karlılık oranları sıralamasındaki yerimiz, 6 yıllık emeğimizin haklı gururu ve çiftçimizin alın terinin karşılığıdır.
2011 yılı öncesinde, Kayseri Şeker´in pancar çiftçisine, fabrika çalışanlarına, nakliyeciye, sanayiciye, hizmet aldığı sektörlere, bankalara olan icra ve haciz borçlarından dolayı tüm mal varlıklarının üzerine ipotek konulmuştu. Zamanın Kayseri Şeker yöneticilerinin fabrikanın kapısına kilit vurulmasına zemin hazırlamasının sonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yönetimden el çektirilerek Hüseyin Akay, Faruk Fıratoğlu, Av.Fevzi Konaç ve Hurşit Dede Kayseri Şeker´e Kayyum olarak atandı. Kayyum heyetinin uygulamalarından memnun kalan çiftçiler, fabrikasına sahip çıkarak yapılan Genel Kurulda Hüseyin Akay ve ekibini seçimle iş başına getirerek uygulanan mali disiplinin devam etmesini sağladılar.
2011 yılında 35 milyon zararla devralınan Kayseri Şeker´in biriken 650 Milyon ağır borç yükünü ödemek için Hüseyin Akay ve ekibi ilk olarak bankalarla bir kredi sözleşmesi imzalayarak sorunu çözmeye başladılar. Bu sayede Milli bir kuruluş olan Kayseri Şeker´in yeniden üretime katkı sağlaması ve bölge çiftçilerinin umudu olmaya devam etmesi, beş yıl içerisinde ise Türkiye´de ilk yüzlere girmesinin yanında Kayseri´de vergi rekortmeni oldu.
7 eylül 2010 tarihinde Kayseri Şeker´in tüm mal varlığı üzerine konulan ipotek işlemi; Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Garanti Bank ve Şekerbank´tan oluşan bankalar arası konsorsiyum tarafından 28 Temmuz 2016 tarihinde kaldırıldı.
Öz kaynak değerlerinin yükselmesinin önemine değinen Akay; şirketlerin geleceklerini planlamada dışa bağımlı olmadan öz kaynaklarla planlama yapmak şirket öz güveninin gelişmesini sağlamaktadır. Şirketler büyümek için borç veya öz kaynak finansmanını kullanmak zorundadır. Şirketler büyümeyi iyi bir gelişme olarak görmektedirler, hatta daha çok ve daha hızlı büyümenin daha iyi olduğunu düşünürler. Ancak önemli olan şirketin sürdürülebilir bir büyümeye sahip olmasıdır. Biz Kayseri Şeker olarak sürdürülebilirliği ön planda tutuyoruz. Kayseri Şeker´i, ortalık malı olarak görmek isteyen ve üzerinde hesaplar yapma gayretinde olanlara, Kayseri Şeker´in bu ulusal ve uluslararası başarıları en güzel cevap olmuştur" dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları