KAYSERİ ŞEKER YÖNETİMİ´NDEN

KAYSERİ ŞEKER YÖNETİMİ´NDEN

BAHÇELİK SULAMA BİRLİĞİ´ NE ZİYARET?

 

Ülkemizdeki su kaynakları, Baraj, gölet, tünel, sulama kanalları, sulama yatırımları ve dolayısıyla Sulama Birliklerinin, Tarım sektörünün lokomotifi olan Şeker Fabrikaları ve şeker pancarı tarımında Avrupa ile rekabet konusundaki etkisi her geçen gün artıyor.Bunun bilincinde olan Kayseri Şeker Yönetimi bölgemizin en büyük sulama birliği olan Bahçelik Sulama Birliği´ni ziyaret ettiler?.
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy ile birlikte Şeker Pancarı tarımına da büyük katkısı olan Bahçelik Sulama Birliğini ziyaret etti.
Bahçelik Sulama Birliğini ziyarette konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; ?Tarım artık günün şartlarına göre yapılması gerekiyor. Sulama konusunda ki yetersizlikler konusunda Hükümetimiz son yıllarda önemli politikalar gerçekleştirmeye başladı. 20-30 yılda bitirilemeyen barajlar bu dönemde bitirildi. Barajların yanında sulama sistemlerinin de modern usullere göre yapılıyor olması tarıma farklı bir çehre kazandırmaya başladı.? Değerlendirmesinde bulundu?
Akay sözlerinin devamında ?İnsanlar iyi geçinmek ve zamanın şartlarından faydalanmak isterler. Bu imkânları köylerinde bulacak olurlarsa hiç kimse köyünü terk etme meraklısı değildir. Asıl olan burada insanca yaşamaktır. Önemli olan, Devletimizin bu imkânları çiftçimize sağlayabilmesidir. Biz de son yıllarda bunun en iyi şekilde geliştiğini görüyoruz ?ifadesini kullanıp şunları kaydetti? ?Bahçelik Sulama Birliği bölgemizin en büyük sulama birliklerinden bir tanesi olup Sulama tesisleri ve kanalların yapımı halen devam ediyor. Ben inanıyorum ki bu konuda değerli Başkan ve yönetim kurulundaki arkadaşlar ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Bu tamamlanınca bölgeye çok büyük bir hizmet yapılmış olacak. Bölgeye önemli bir değer kazandırılmış olacak. Şimdiye kadar sulanamayan bazı alanlar sulamaya açılmış oluyor. Bu bölgede yaşanan göç olayı da bununla beraber ortadan kalkacağını ümit ediyorum. Çünkü insanlar Ziraat´tan ümit ettikleri geliri elde edemeyince köyü terk etmek zorunda kalıyorlar. Pazarören de giderek küçülen yerleşim birimlerinden bir tanesi. Bu çalışmalarla göçün şehirden köye olacağını ümit ediyorum. ?
Bahçelik Sulama Birlik Başkanı İbrahim Ülker de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ?Tabi ki suyun geçtiği yerde yeşeren bir hayat, yeşeren bir alan oluşuyor. Ürün deseni, insanların tarıma olan ilgisi, iştigali artarak değişiyor. Bölgeye ayrıca tarım teknolojisini de kazandırıyor. Bizim mustarip olduğumuz noktalardan birisi köylerimizde tarımla uğraşacak genç nüfusumuzun az olması, köyden şehre göçü yüreğimizde hissediyor olmamız. Ama sulu tarım ümit ediyoruz ki genç nüfusu tekrardan köyüne çekecek. Hem de gelecek için bölgenin önemli bir ateşleyici gücü haline gelecek. Özellikle pancar bizim burada olmazsa olmazlarımızdan. Bölgemizde ekonomik olarak sulama yapılabilen bir tesis durumundayız. Bu tesisin hak ettiği yere gelebilmesi için bize her zaman destek olan Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker´in bundan sonrada katkılarını görmeyi umut ediyoruz? diye konuştu?
Sulama Birlik Başkanı Ülker ayrıca; Birlik olarak 2015 yılında sulama hizmeti vermeye başladıklarını ve şu anda 13 bin dönüm alanın sulamaya açıldığını, 5 ilçeye bağlı 62 köyde 500 bin dönüm araziye sulama hizmeti vermeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi?.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ