KAYSERİ ŞEKER´DE ÜRETİMDE HİJYEN KOŞULLARI EN ÜST SEVİYEDE

KAYSERİ ŞEKER´DE ÜRETİMDE HİJYEN KOŞULLARI EN ÜST SEVİYEDE

Dünya Gıda Günü münasebetiyle Kayseri Şeker´i ziyaret eden Kayserili Şekerli mamullerin imalatçı firma sahipleri Kayseri Şeker Fabrikasında üretim aşamalarını inceleyerek üretimdeki hijyen koşullarının en üst seviyede olduğunu görmenin memnuniyeti dile ge

    Dünya Gıda Günü münasebetiyle Kayseri Şeker´i ziyaret eden Kayserili Şekerli mamullerin imalatçı firma sahipleri Kayseri Şeker Fabrikasında üretim aşamalarını inceleyerek üretimdeki hijyen koşullarının en üst seviyede olduğunu görmenin memnuniyeti dile getirdi.
Kayseri Şekerli Ürünler ve Lokum İmalatçıları Dünya Gıda Günü münasebetiyle, pancar şekeri dışındaki ürünleri içeren şekerli ürünlerin tüketimi konusunda tüketicileri uyararak, tatlı yemek isteyen herkesi Osmanlı döneminde Rahat-ul Hulkum, dünyada ise "Turkish delight" olarak bilinen pancar şekeri ile imal ettikleri lokumlardan tüketmeye davet etti. Düzenlenen etkinlikte konuşan Esemirgan Şekercisi Mustafa Körkoca, "Kayseri Şeker Fabrikasına yaptığımız inceleme gezisi sonucunda Şeker pancarının şekere dönüşene kadar geçen aşamaların zahmetli olduğunu öğrendik. Üretilen şekerin hijyenik bir ortamda üretildiğini görmüş olduk. Bu aşamadan sonra şeker pancarından elde edilen şekerin kıymetini daha iyi bileceğiz. Somali, Almanya, Hollanda ve Gürcistan´a Kayseri´den lokum ihraç ediyorum. Yurt dışında Türk lokumu denilince çok beğenildiğini biliyoruz" dedi.
Şekerleme firması sahibi Mehmet Kılçadır ise, "50 yıldan beri sektörün içindeyiz. Lokum imalatımız arz talep dengesine göre değişim göstermektedir. Son yıllarda lokuma olan talep artmıştır" ifadelerini kullandı.
Şekerleme firma Koordinatörü Yavuz Çarşıbaşı da, "Kayseri de pastırma sucuk mantıdan sonra gelen en gözde hediyelerden bir tanesinin de Kayseri Lokumu olmaktadır. Boğaz rahatlatan olarak adlandırılan lokumun orjinalliğini korumaya çalışıyoruz, Kayseri şeker kullanıyoruz. Ürünlerimizin içerisine aroma değil de güllü lokum ise gül yaprağını koyuyoruz. Yılda yaklaşık 100 ton lokum imal ediyoruz" diye konuştu.
Şeker üretimi yapan bir firmanın müdürü olan Tekin Beslen ise, "1920´li yıllardan bu yana bu sektörün içindeyiz. Zevkle şevk ile hizmet ediyoruz. Şeker pancarı şekeri ile ürettiğimiz Türk lokumu dünyada tanınan bir ürün oldu. Bizim için önemli olan Türk lokumunun hakkını vermek. Lokumu geçmişten bugüne kadar orjinalliğini korumaktayız. Bundan sonrada daha ileri taşıyarak hizmete devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Lokum üretimi yapan fabrikanın sahibi Burhanettin Tipi de, "4 yıldır imalat sektöründe bulunmaktayız. Genellikle yurt içine ihracatımız vardır. Mısır ve Almanya´ya ihracatımız oluyor. Yurt dışında Türk lokumuna yurt içinden daha çok talep var. Yiyenler çok memnun ve damak tadını seviyorlar. Bizde elimizden gelen gayretle her geçen gün kaliteyi arttırmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"