KAYSERİ ŞEKER´DEN 15 FİRMA İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM ÇALIŞMASI

KAYSERİ ŞEKER´DEN 15 FİRMA İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM ÇALIŞMASI

Akay ?Verim ve kalitenin yükselmesi ile şirketimizin dekara şeker verimi artacağı için karlılığa direk ve pozitif bir etkisi olacaktır?

Kayseri Şeker 2019 yılında 15 tarımsal ticari firma ile sürdürülebilir tarım ve demonstrasyon çalışmalarını başlattı. Konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ?Verim ve kalitenin yükselmesi ile şirketimizin dekara şeker verimi artacağı için karlılığa direk ve pozitif bir etkisi olacaktır? ifadesini kullandı.

Kayseri Şeker tarafından Bu yıl 3.sü 2019-2020 Kampanya dönemi öncesinde Demonstrasyon sahasında sektördeki tohum, gübre, ilaç ve sulama yönünden en son gelişmelerin çiftçi ve sektörle buluşmasının sağlanacağı belirtildi. Yapılan çalışmalar sonucunda Şeker Pancarı tarımı için en verimli tohum, gübre, ilaç ve sulama sistemleri tespit edilerek, raporlama yanında en kaliteli tohum, ilaç ve gübreyi bir araya getirerek çiftçi gelirini, verimliliğini ve fabrika karlılığını artırmanın yanında Milli gelire de katkı sağlamaya çalışılıyor.

Bu kapsamda; Kayseri Şeker, sektöründe söz sahibi olan 4 Tohum Firması, 4 İlaç Firması, 8 Gübre Firması, 1 Sulama Firması olmak üzere 15 firma ile 2019 yılı demonstrasyon çalışmalarını, 40 dekar arazide, 3´ü ziraat mühendisi olmak üzere 6 personel ile yürütmekte olduğu dile getirildi. 3. Kayseri Şeker demonstrasyon çalışmalarına bu seneye mahsus ilave olarak Pancar tarımında dijital teknoloji, uydu sistemleri aracılığıyla rekolte tahmini, hastalıklar için erken tahmin ve uyarı sistemlerinin geliştirilmesi gibi çalışmalarda yapan bir firmanın çalışmaları ile de desteklenme çalışmalarının sürdürülmekte olduğunun altı çizildi?

Konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ? Kayseri Şeker Fabrikası arazisinde bu sene 3.sünü düzenlenecek olan tarla günleri vesilesi ile sektördeki tohum, gübre, ilaç ve sulama yönünden en son gelişmelerin çiftçi ve sektörle buluşması için hazırlıklar başlatılmıştır. Şeker pancarında karlılığın nihai amacı üreticiye daha verimli pancar çeşitleri, daha kaliteli gübre, daha iyi sulama imkânları tavsiyesi ve teminidir. Bunların, yani verim ve kalitenin yükselmesi ile şirketimizin dekara şeker verimi artacağı için karlılığa direk ve pozitif bir etkisi olacaktır? ifadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları