KAYSERİ ŞEKER´DEN

KAYSERİ ŞEKER´DEN

SPK VE BORSA İSTANBUL´A AÇILMA ÇALIŞMASI

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kayseri Şeker´i Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul´un denetimine açmak için çalışma başlatıldığını duyurdu?
Kayseri Şeker´e 3 Ocak 2011 tarihinde Kayyum Heyeti olarak atanıp, 25 Haziran 2013 tarihinde yapılan Genel Kurul sonrasında seçimle gelerek görev yapmaya başlayan ve son beş yıl içerisinde uygulanan mali disiplin ile kurumsal yönetim politikaları sonucunda Kayseri Şeker´i kapanmaktan kurtarılıp, çiftçisinin pancar bedelini zamanından önce, çalışanlarının alın terinin karşılığını gününde ödeyen, Devlet hazinesine bir yılda gelir vergisi, kurumlar vergisi, KDV, SSK primi gibi adlarla 100 Milyon TL den fazla katkı sağlayan, vergi ve SSK primi borcu bulunmayan, sektöründe en güçlü, kredibilitesi en iyi konuma gelen Kayseri Şeker yönetimi şimdi tarihi bir karara daha imza atmaya hazırlanıyor.
Yeşilhisar Bölge çiftçilerinin aileleri ile birlikte katıldığı Kayseri Şeker İftar sofrasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ?Kayseri Şeker vergi rekortmenliğinin yanında tarihinde ilk defa geçtiğimiz sene 31 ortağına kar payı dağıttı. Çiftçimize de bu kardan pay düşebilmesi için Kayseri Şeker Fabrikasına ortak olmanız gerekiyor. İşte şimdi biz bu projenin üzerinde çalışıyoruz. İsteyen çiftçi ve çalışanlarımızı biz Allah´ın izni ile fabrikaya ortak edeceğiz. Bunun kararını fabrikanın Temmuz ayında ki Genel Kurulda aldıktan sonra diğer ortakların onayı sonrasında size duyuracağız. Böylece sizlerin de şirketin karından pay almanızı imkanlar dahiline getireceğiz. Bunu yapmakla aynı zamanda şirketin geleceğini de kurtaracağız. Bu şirketin Devletin denetimine açılmasını, Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul´un denetimine açılmasını sağlayacağız. Bu sayede bundan sonra yönetime gelen hiç kimse istediği gibi çiftçinin hakkını gasp edemeyecek, sağa sola peşkeş çekemeyecek. Bütün faaliyetleri Devlet de denetler hale gelecek. Bu yönüyle de şirketin geleceğini kurtaracağız? değerlendirmesinde bulundu?.
Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz; ?Kıymetli Hemşerilerim, bugünlere kolay gelinmedi. Bu fabrika 6 yıl önce batakta idi. Ama şimdi geldiği sevindirici noktayı hep birlikte izliyoruz. Bildiğiniz gibi geçenlerde Kayseri Şeker Türkiye de ilk defa çiftçisini faizden kurtarma adı altında avans da verdi. Bunlar gerçekten çok güzel şeyler. Bu bir emek, gayret, bilgelik ve yöneterek yapma işi. Bunun için huzurunuzda Hüseyin Akay ve yönetimine çok teşekkür ediyorum ? ifadesini kullandı?
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyelerinden İlhan Argun da iftar öncesi yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti? ?Şu anda Kayseri Şeker´in borcu kalmadığı gibi yatırıma geçiyor ve çiftçilerimize de büyük destek veriyor. Bu destekleri çiftçilerimiz görüyor örneğin, Mazot desteği 1 lt iken 3 lt yapılması, pancarın daha iyi gelişimi için özel gübre üretilmesi gibi. Bunun yanında en önemlisi de Sayın Başkanımızın çiftçilerimize seçimde bir sözü vardı. Fabrika borçlarından kurtulduğu zaman onları da banka temliklerinden kurtarmak istiyordu. Son günlerde bu da gerçekleşti ve çiftçiyi temlikten kurtarma avansı uygulandı? ifadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları