KAYSERİ ŞEKER´DEN VERİMLİ TOPRAKLARIN

KAYSERİ ŞEKER´DEN VERİMLİ TOPRAKLARIN

KORUNMASINA BÜYÜK KATKI

   Kayseri Şeker bünyesine kattığı 4 maus ile bölgedeki maus sayısı 21´e ulaştı. Kayseri Şeker, pancar ekim bölgesinde ki çiftçilerden gelen talepler üzerine maus ile pancar yükleme hizmetini yaygınlaştırıyor. 

Şeker pancarı tarımı yapılırken pancarın tarladan fabrikaya nakli esnasında, pancar üzerindeki toprakları elemek suretiyle verimli toprakların tarlada kalmasını sağlayan maus makinasına artan talep üzerine sözleşmeli ekim yapılan bölgelerindeki pancar çiftçilerine ait 17 maus makinasına ilave olarak Kayseri Şeker de toplam değeri yaklaşık 5 Milyon TL olan 4 adet maus makinası satın alarak 2015- 2016 sezonunda 21 maus makinasıyla bölge çiftçisine hizmet vermeye başladı.
Her biri yaklaşık bir milyon lira değerinde olan Kayseri Şeker Fabrikasına ait 4 maus´un hizmete alınmasında konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay; 4.5 yıl önce Kayseri Şeker ?in yönetimini biz devir aldıktan sonra fabrika sahası içerisinde oluşan toprak yığınlarını görünce, ecdadımızın kanları ile sulayıp bize miras bıraktığı bu toprakları korumak gerektiğini düşünerek ,?Pancarlarla beraber tarlalarımızın güzel, verimli toprakları fabrikaya taşınarak işe yaramaz dağlar tepeler oluşturmasını engellemek, o toprakları tarlada temizlemek, tarlada bırakmak için maus makinası alınması gerektiği inancıyla Avrupa´da 30-35 yıldır uygulanan bu sistemi kendi fabrikamızda da uygulamak için yola çıkmıştık. Ama fabrikanın bir kuruş parası, bunları alabilecek gücü yoktu. Onun için nakliye kooperatifleri ile yapmış olduğumuz görüşme sonrasında ?arkadaşlar buyurun gelin bu uygulamayı beraber yapalım. Sizde sorumluluk alın, siz de bu işe katkı sağlayın. Burada oluşacak artı değerden siz de nasibinizi alın. ?dedik. Onlarda sağ olsunlar cesaret gösterdiler bu fabrikaya, çalışanımıza, çiftçimize güvendiler. Sorumluluk göstererek maus almaya başladılar. İlk sene 5 ile başlayan maus ikinci sene 10´a üçüncü sene 16 ya çıktı. Bu sene itibarı ile 4 tane maus satın alınarak hizmete sunulmuştur? dedi.



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık