KAYSERİ TABİP ODASI

KAYSERİ TABİP ODASI

HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK SALDIRILARI KINADI

Sağlık çalışanlarına saldırıda bulunanların, sağlık giderlerinin geçici ya da tamamen kaldırılması ve devlet tarafından bu kişilerin sağlık giderlerinin karşılanmamasını talep eden Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu son günlerde hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınadı.
Tabip odası yönetim kurulunca yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi. ? Ülkemizde çalışan hekim ve sağlık personelinin uğradığı şiddete yönelik daha önceki yapılan uygulamalar ve açıklamalar ne yazık ki dikkate alınmamış, günümüzde de bu saldırılar şiddetini arttırarak devam etmektedir. Bu saldırılar hekim ve sağlık personelinin sözle şiddete uğramasından, darp edilip öldürülmesine kadar geniş bir perspektifte devam etmektedir. Bu konuda alınan önlemler görüldüğü kadarıyla yetersiz kalmaktadır. Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak tüm sağlık personeline yapılan bu haksız ve izansız saldırıları kınıyoruz. Bu konuya yönelik sağlık personeli lehine tüm çalışmaları takip ediyor ve destekliyoruz. Ayrıca daha önce önerdiğimiz, saldırıda bulunan şahısların sağlık giderlerinin geçici ya da tamamen kaldırılmasını, sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanmamasını talep ediyoruz. Bu konu ile ilgili bakanlığımızın harekete geçmesini ve biran önce tedbir alınmasını talep ediyoruz.
Sağlık personeli ister kamu çalışanı olsun isterse özel sektörde çalışsın devlete ve vatandaşa olan ödevlerini eksiksiz yerine getirmekte ve özveri ile çalışmaktadır. Tüm amacı insan ve toplum sağlığı olan bu amaçla her türlü özveriye hazır olan personelimiz toplumda ruh sağlığı bozuk olan insanlar tarafından rencide edilmekte, aşağılanmakta ve hatta öldürülmektedir. Basında sık sık yazılan, görsel ve sosyal medyada doktor ve sağlık personeline olan şiddet görüntüleri tüm camiamızı derinden etkilemekte , özveri ile çalışan personelimizin tepkisini çekmektedir.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor