KAYSERİ TEK SES OLDU!

KAYSERİ TEK SES OLDU!

İŞGALCİ İSRAİL HÜKÜMETİ VE TRUMP´I LANETLEDİ?

Memur-Sen  İl Temsilciliği,  Gönüllü Kültür Teşekkülleri, , Türkiye Gençlik Vakfı  Kayseri Temsilciliği ve  Erciyes Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu´nun ortaklaşa tertiplediği ?Büyük Kudüs Yürüyüşü´ binlerce Kayserilinin iştiraki ile gerçekleştirildi?  Siyonist  İsrail  Hükümeti ve onlara hamilik yaparak işgalci  zihniyete destek veren  Amerika  Birleşik Devletleri Başkanı  Tramp´ı lanetleyen  vatandaşlar ?Sık sık, tekbir getirip,  ?Kahrolsun Amerika´ sloganları atarak Gazze saldırlarını ve Kudüs´ün başkent yapılması kararını protesto ettiler?

Memur-Sen  İl Temsilciliği,  Gönüllü Kültür Teşekkülleri, , Türkiye Gençlik Vakfı  Kayseri Temsilciliği ve  Erciyes Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu´nun ortaklaşa tertiplediği ?Büyük Kudüs Yürüyüşü´ binlerce Kayserilinin iştiraki ile gerçekleştirildi?   Kartal Şehitliğinde start veren protesto eyleminde ilk  olarka  Kur´an-ı Kerim tilaveti ve dua edildi?

Kartal  Şehitliği´nden  Cumhuriyet Meydanı´nı na  doğru  yürüyüşe geçen  binlerce Kayserli  sık sık, tekbir getirip, ?Kahrolsun Amerika´ sloganları atarak  Siyonist  - İşgalci İsrail hükümeti´nin Amerika  Birleşik Devletleri Başkanı Tramp´ın desteği  ile milyonlarca Müslüman´ı hiçe sayarak  Kudüs´ü İsral  Devletine  başkent yapma çabaları ve Filistinli dindaşlara uyguladıkları zulüm protesto  edildi?

Cumhuriyet Meydanı´nda sona eren yürüyüşün ardından  bir kez daha  Kur´an-ı Kerim tilaveti  ve ümmetin  selameti için dua edildi?

Memur Sen İl Başkanı Aydın Kalkan katılımcılara hitaben  gerçekleştirdiği  konuşmada  ABD Başkanı Trump´ın 6 Aralık´ta İsrail´in başkenti olarak Kudüs´ü tanımasını ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyacağına dair açıklamasıyla, İslam dünyasından gelen tepkiyi hiçe saydığını hatırlatarak  ?ABD bu tavrıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1980 yılında İsrail´in Doğu Kudüs´ü ilhak ederek başkenti ilan etmesini, geçersiz sayan 478 sayılı kararını yok saymıştır. Böylece ABD emperyalizmi Birlemiş Milletlerin kendisi için pragmatist bir aparattan başka bir anlam ifade etmediğini yeniden ilan etmiş oldu. Gücün haklılığına dayanan bu anlayış tekrar göstermiştir ki, dünya 5´ten büyüktür? ifadesini  kullnadı?

ABD´nin söz konusu kararıyla Haçlı ruhunu yeniden canlandırdığının da altını çizen Kalkan konuşmasını  şöyle  sürdürdü?   ?ABD bu kararıyla sadece bugünün çatışmalarını körüklememiş, yarının barışını da sabote etmiştir. ABD´nin amacı çok açıktır ki, iktidarını sürdürebilmek için sürekli kaos ortamı üretmektir. Kudüs peygamberlerin hatırasını barındıran bir barış şehridir. Kudüs, dinlerin bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneğidir. Kudüs, selim aklın, bilgeliğin kentidir. Buna karşılık; geçmişte nasıl Haçlı vahşeti barış kenti Kudüs´e zulüm ve vahşet getirdiyse, bugün de emperyalist Batı´nın ve ABD´nin siyonizme verdiği destek Kudüs´ü zulmün ve karanlığın mekanına dönüştürüyor.?

Kalkan sözlerinin sonunda  Kudüs için söylenen her söz, her paylaşım, her yazı değerli olduğunu belirterek ?Ama yetmez. Bununla yetinirsek, gündem değişince Kudüs yine yalnız ve boynu bükük kalır. O nedenle sürekli teyakkuza geçilmeli, sürekli bir eylemlilik halinde olmalıyız. Bu nedenle kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden alanları dolduracağız. 15 Temmuz ruhuyla hareket edeceğiz, bu pabucun bu kadar ucuz olmadığını, bu işin bir oldu bitti ile sona ermeyeceğini her platformda göstereceğiz.? Dedi?

STK ların güç birliği ile gerçekleştirdikleri  lanetleme  ve protesto  gösterisi  başladığı gibi dualarla son buldu?

HABER: C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi