ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN MEHMETÇİĞE HAİN SALDIRI !

ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN MEHMETÇİĞE HAİN SALDIRI !

13 ŞEHİT , 55 YARALI

1. Komando Tugayı´nda vatani görevini yapan Mehmetçiklerin çarşı izinlerini kullanmak üzere şehir merkezine gelmek için bindikleri Özel Halk Otobüsünün Talas Bulvarı´nda seyir halindeyken Erciyes Üniversitesi önüne geldiği esnada yanlarına yanaşan bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi üzerine gerçekleşen patlamada ilk belirlemelere göre 13 asker şehit olurken, 48 kişi de yaralandı?
Türkiye sabah saatlerinde Kayseri´den gelen acı haberle sarsıldı. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi´nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1´inci Komando Tugayı´ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, Erciyes Üniversitenin önünden geçişi sırasında şiddetli bir patlama oldu? Patlamaya halk otobüsünün soluna yanaşan bomba yüklü aracın sebep olduğu öğrenilirken; Genelkurmay Başkanlığı´nın patlamanın ardından yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre 13 askerin şehit olduğunu, 48 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Genel Kurmay Başkanlığından yapılan açıklamada "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir" denildi.
Açıklamanın devamında, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah´tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
Öte yandan Vali Süleyman Kamçı patlamanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulunarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Süleyman Kamçı, "Menfur bir terör saldırısı. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Sayı şu anda belli değil, çalışmalarımız devam ediyor. Sizden resmi açıklamaları beklemenizi rica ediyorum" değerlendirmesinde bulundu?.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor