KAYSERİ TİCARET BORSASI BAŞKANI BAĞLAMIŞ,

KAYSERİ TİCARET BORSASI BAŞKANI BAĞLAMIŞ,

?TEŞVİKLER DEVLET POLİTİKASI HALİNE GELMELİDİR?

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, hazırladıkları 2017 yılı Kayseri Tarım ve Hayvancılık Raporu´nu tertiplenen yemekli toplantı ile medya mensupları aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı? Başkan Bağlamış raporla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ?Bizim ve üreticilerin en büyük temennisi yem, süt, mazot ve damızlık hayvan teşviklerinin bir devlet politikası haline gelmesidir? ifadesini kullandı?

Kayseri Ticaret Borsası tarafından bir otelin tertiplenen yemekli toplantıda medya mensupları aracılığı ile hazırladıkları ?Kayseri Tarım ve Hayvancılık Raporu´nu kamuoyu ile paylaşan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış şehrimizin tarım ve hayvancılıktaki mevcut durumu ve potansiyellerini göz önünde bulundurarak raporu hazırladıklarını kaydetti?

Konuşmasında ilimizin tarım arazisi büyüklüğü bakımından Türkiye´de altıncı sırada yer aldığını hatırlatan Bağlamış, kentte nadasa bırakılan tarım arazisinin ise ülke ortalamasının iki katı olduğunu büyüklüğünde olduğunu vurguladı?

Konuşmasında Tarım ve Sanayi iş birliğinin önemine dikkati çeken Ticaret Borsası Başkanı Bağlamış üretici teşviklerinin bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini vurgulayarak "İlimizde ihtisas OSB kurularak tarım ve sanayi entegrasyonunun sağlanması artık elzem hale gelmiştir. Bizim ve üreticilerin en büyük temennisi yem, süt, mazot ve damızlık hayvan teşviklerinin bir devlet politikası haline gelmesidir. Tarım ve Orman Bakanlığımız hayvancılık sektörüne kaynak aktararak üreticilerimizi destekliyor. Biz bu desteklerin artırılmasını istiyoruz? ifadesini kullandı?

KTB olarak üye besicilerin sorunlarının çözümü adına çalışmalar yaptıklarını, kentin hayvancılık sektöründe Türkiye´nin önde gelen şehirlerden birisi olması için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Bağlamış "Kayseri Ticaret Borsası olarak 2023 hedeflerimize yönelik hazırladığımız bu raporla amacımız, Kayserimizin IPARD kapsamına alınmasına dikkat çekmektir. İlimizde ihtisas OSB kurularak tarım-sanayi entegrasyonunun sağlanması artık elzem hale gelmiştir. Biz, bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Herkesin yakından bildiği, üreticilerin adeta kabusu olan ithal et ve canlı hayvan ithalatı, Türkiye´deki hayvancılığı büyük sıkıntıya sokmuştur. Önceki yıla göre yüzde 100 seviyesinde artan ithalat, böyle giderse kontrolü zor bir hale gelecektir. Fiyatta denge politikası için ithal et bir anlamda mantıklı gibi görünse de, ülkemizin kendi kaynaklarını kullanarak canlı hayvan sayısını artırmaya dönük çalışmalar hızlanmalıdır. Halihazırda mazot ve yem fiyatları bu kadar yüksek seviyelerde iken bu zor görünse de. Tarım ve Orman Bakanlığı´nın açıkladığı ´yem fiyatlarında indirim´ söylemlerinin hızlıca hayata geçirilmesi, bu indirimin sadece birkaç kalemle sınırlı kalmaması çağrımızı bir kez daha yinelemek istiyorum. Bizim ve üreticilerin en büyük temennisi yem, süt, mazot ve damızlık hayvan teşviklerinin bir devlet politikası haline gelmesidir. Arım ve Orman Bakanlığımız, hayvancılık sektörüne birçok kaynak aktararak üreticilerimizi desteklemektedir. Bizler; bu desteklerin artırılmasını, yem ve damızlık hayvan konularında biraz daha gayret gösterilmesini talep etmekteyiz. Hayvan bulunmakta. Kayseri Ticaret Odası olarak bizler de üyelerimiz olan besicilerimizin her türlü sorununu çözme adına çalışmalar yapmakta, ilimizin hayvancılık sektöründe Türkiye´nin önde gelen şehirlerinden birisi olması için gayret göstermekteyiz."şeklinde konuştu?

Programın sonunda Başkan Bağlamış, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´ya plaket takdim etti. Plaketi, kentteki tüm basın kuruluşları adına aldığını dile getiren KGC Başkanı Altınkaya, çalışmalarında Başkan Bağlamış´a başarılar diledi.

Toplantının sonunda Oda faaliyetlerine ilgi ve desteklerinden dolayı ilimiz medya mensupları adına Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ?ya bir plaket takdim ederek şükranlarını sundu?

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Altınkaya´da hazırlanan raporda son derece önemli tesbitlerin yer aldığının altını çizerek ?Umarım yetkililer bu bilgileri dikkate alır ve gereğini yerine getiriler? ifadesini kullandı?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da