KAYSERİ TİCARET BORSASINDAN ANKARA ÇIKARMASI

KAYSERİ TİCARET BORSASINDAN ANKARA ÇIKARMASI

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış Meslek Komitelerinden oluşan bir heyetle Ankara´ya çıkarma gerçekleştirdi.

Kayseri Ticaret Borsası heyeti sırasıyla; MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ve İsmail Özdemir, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel,  Hülya Nergis Atçı, önceki dönem Enerji Bakanı Taner Yıldız, Önceki dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu´nu ziyaret etti.

Ziyaret çerçevesinde KTB Başkanı Bağlamış sektörlerinin sorunları ile ilgili oluşturdukları dosyaları takdim ederek şöyle konuştu. ? Kayseri Ticaret Borsası olarak, üyelerimizden bizlere sürekli olarak iletilen sorunları ve talepleri çözmek adına, çözüm merkezlerine ulaştırmak istedik. Talepleri bir dosya haline getirerek Milletvekillerimize, Bakanımıza ve TOBB Başkanımıza takdim ettik. Hepside dosyamızda belirtilen sorunların takipçisi olacakları sözünü verdiler.

Başkan Bağlamış, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu. ? İlimizde faaliyet gösteren tarım ve hayvanlık sektörü son yıllarda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Özellikle ; ithal et meselesi, Yumurta üreticilerimizin Irak sorunu ve KDV düzenlemesi, zincir marketlerin yerel esnafımıza verdiği zararlar, Et Süt Kurumunun Kayseri´de bulunmaması, Yeni Hal Yasası, Kırsal Kalkınma Desteklerinin yetersizliği, Kayseri İhtisas OSB´lerinin kurulması, İçanadolu bölgesinin ve özellikle Kayseri´de buğdayda yaşanan süne problemi ve buğday ekiminin giderek azalması gibi konular dosyamızda yeraldı. Ayrıca Borsa olarak yeni almış olduğumuz arsa üzerinde gerçekleştireceğiz projeler için hibe destek istedik. Kayseri sucuk ve pastırmasının tanıtımı için yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler verdik.

Ticaret Bakanımız  Sayın Ruhsar Pekcan Hanım danışmanları ve Genel Müdürlerinden oluşan bir heyetle gayet verimli bir toplantı gerçekleştirdik. TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu ve Milletvekillerimiz bizi çok iyi ağırladılar. Kendilerine çok teşekkür ederiz.

Kayseri´de bugüne kadar sürekli konuşulup, ama bir türlü çözülemeyen sorunların çözümü için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yakın zamanda da Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemir´li ve Bakan Yardımcımız Mustafa Aksu´ya bir ziyaret gerçekleştirip dosyamızı onlara da takdim edeceğiz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"