KAYSERİ TİCARET ODASI

KAYSERİ TİCARET ODASI

?TİCARET AKADEMİSİ´ KURMAK İSTİYOR ?

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi? Toplantıda meclis üyelerine hitap eden Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ülkemiz bir noktaya gelecekse bu iş dünyasının gayretli çalışmalarıyla olacaktır ifadesini kullanarak ilimizde bir Ticaret Akademisi kurularak iş dünyasının ihtiyaç duyduğu personelin yetiştirilebilmesi adına ilimizde eğitim veren üniversitelerle iletişime geçtiklerini duyurdu?.
Yeni hizmet binasının konferans salonunda gerçekleştirilen Kayseri Ticaret Odası Meclisi Mayıs ayı toplantısına Ömer Gülsoy başkanlık etti?
Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ömer Gülsoy yeni toplantı salonun hayırlı olması temennileri ile başladığı konuşmasında daha sonra gündem maddelerini üyelerin oylarına sundu?
Daha sonra kürsüye gelerek meclis üyelerine hitap eden Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yeni hizmet binasının yapılış prosedürüyle yurt genelinde örnek olduğunun altını çizerek, ?Her ay aşağı yukarı yeni kayıtlara baktığınızda aşağı yukarı yılda bin 500 kadar üyemizin arttığını görüyoruz. Dolayısıyla 10 yıl sonrasını hesap ettiğiniz zaman şuandaki üye sayımız kadar daha üyeye sahip bir oda haline geleceğiz. Dolayısıyla biz yapmış olacağımız planları bundan sonrasının 40-50 yıl olarak planlanması gerektiği hususunda hareketle bugün Türkiye´deki odalar içerisinde en güz el ve modern odaya sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu fiziki şartları yerine getirmek ve bunları ortaya çıkarabilmek düğmeye basıp da birden bire olan şeyler değil. Belli bir süreç yaşanıyor ve bu süreci çok doğru yöneterek bu noktaya geliniyor. Konferans salonumuz bitti, 450 kişilik restoranımızın da sözleşmesini yaptık, inşaatına başlayacağız. Bu fiziki şartları yerine getirmek bir gayretin neticesinde ve harcanan paralar karşılığında elde edildi. Birçok şeyde örnek olduk ama şu binanın yapılış prosedürü itibariyle de örnek olduğumuzun altını özellikle çizmek istiyorum? değerlendirmesinde bulundu?
Sözlerinin devamında 10 Mayıs itibariyle bina inşaatına ödenen paranın 28 milyon 175 bin 772 lira olduğunu kaydeden Başkan Hiçyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü? ?Bankalara 1 milyon lira, demirbaş mevcudumuz 1 milyon 17 bin lira, toplamda 30 milyon 192 bin 869 lira ediyor. Bu rakamın içerisinde bizim bankadan almış olduğumuz 4 milyon liralık kredimiz var. Bu kredi de bunların içerisinde. Bu rakamı düştüğünüzde 25 milyon 692 bin 869 lira ediyor. Mayıs 2013 tarihinde göreve geldiğimizde 8 milyon 175 bin 872 lira bankalarda para vardı. Dolayısıyla 4 yılda bizim 17 milyon 867 bin lira artırmış olduğumuzu görüyoruz. Bizim gibi kurumlar para artıracak yerler değil. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Biz, bu hizmet binasını yapmak üzere bu dönem bu şekilde hareket ettik. Biz Türkiye´de örnek gösterilen bu hizmet binasını yapabilmek için bu tasarruflarda bulunduk ve bu kadar parayı artırdık?
Kayseri Ticaret Odası olarak ilimizde kurmak istedikleri ? Ticaret Akademisi´ ve süreçle ilgili olarak da meclis üyelerine bilgi veren Başkan Hiçyılmaz, ?Ticaret Akademisi kurabilir miyiz diye düşündük. Kayseri´de bulunan üniversitelerimizle bu konuda görüşmeler halindeyiz. Çünkü üniversitelerin bu program içerisine alınması gerekiyor. Neticesinde ümit ediyorum Kayseri Ticaret Odası bünyesinde ve bu imkanlarımızın olduğu mekanda bu akademinin mutlaka gerçekleşmesi hususunda hareket ediyoruz? ifadelerini kullandı.
Hiçyılmaz sözlerinin sonunda 2017´nin ilk 3 ayı itibariyle ihracatta yukarı doğru artışın söz konusu olduğunu belirtip , iş dünyasının önemine vurgu yaparak şunları kaydetti? ?İhracatımızda bir kıpırdanma var. 2017 yılının ilk 3 ayı rakamlarına baktığımızda aşağı yukarı yüzde 10´a kadar bir artış söz konusu. Dolayısıyla cari açığımızda nispeten bir düzelme söz konusu. Yatırımlarımızı yaparken daha çok yapmamız ama bu yatırımları yaparken daha çok katma değerli ürünleri üretecek şekilde yapıp ülkemizin ihracatının daha da artmasını ve cari açık ve bütçe açığı konusunda içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulmak biz iş dünyasının çok önemli görevidir diye düşünüyorum. Ülkemiz bir noktaya gelecekse elbette iş dünyasının gayretleriyle gelecektir?
Toplantının sona ermesinin ardından konferans salonundaki ilk meclis toplantısı olması nedeniyle hatıra fotoğrafı çektirilerek nokta kondu?



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti