KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKANI ÖMER GÜLSOY,

KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKANI ÖMER GÜLSOY,

?MAHİR ELLER PROJESİ´ NİTELİKLİ ÇALIŞANLARA ULAŞILACAK

Kayseri Ticaret Odası´nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin  öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı  ortaklığında yürüttüğü ve işletmelerimizin önemli bir kısmı ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanlara ulaşmanın hedeflendiği ´Mahir Eller Projesi´nin tanıtımı gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy:

? Karşı karşıya kaldığımız yüksek işsizlik oranlarına rağmen işletmelerimizin önemli bir kısmı ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanlara ulaşmak anlamında önemli zorluklarla karşı karşıyayız. Bu proje ile hem Türk vatandaşlarının ve  hem de Suriyeli sığınmacıların  becerilerinin belgelenmesi amaçlanmaktadır" ifadesini  kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin  öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı  ortaklığında yürüttüğü ve Suriyeli sığınmacıların becerilerini  belgeleyip, iş sahibi olmalarını sağlamayı hedefleyen ´Mahir Eller Projesi´nin tanıtımı gerçekleştirildi?  Bir otelde tertiplenen  tanıtım etkinliğine , Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, kamu ve kurumların müdürleri ile davetliler iştirak  etti?                                                Tanıtım  etkinliğinin  açılış konuşmasını gerçekleştiren  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, odaların bölgelerindeki sorunların çözümü için kuruluşlarla işbirliği yapıldığını  vurgulayarak  "Ortadoğu coğrafyasında 2011 yılından sonra Suriye´de yaşanan gelişmeler ister istemez ülkemizi ve insanlarımızı olumsuz bir şekilde etkilemiştir. Önemli sayıda Suriyeli ülkelerini terk ederek yakın komşu ülkelere göç etmek zorunda kalmıştır. Yaşanan bu soruna kayıtsız kalmayarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yoğun göç dalgasının yaşandığı 12 farklı ilde ticaret ve sanayi odaları iş birliği içerisinde eş zamanlı olarak ?Mahir Eller´ isimli projemizi yürütmeye başlamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan  Gülsoy sözlerinin devamında  proje genelinde Türk sanayi ve ticaret sorunları içerisinde yer alan nitelikli ve belgeli eleman teminine yönelik çalışmalar gerçekleştirileceğinin altını  çizerek "Kayseri´de yaşayan yaklaşık 80 bin Suriyeli yaşamaktadır. Proje kapsamında bin 168 Suriyeliyle de anket çalışması gerçekleştirilerek, becerileri tek tek ortaya konmaya çalışılmaktadır. Karşı karşıya kaldığımız yüksek işsizlik oranlarına rağmen işletmelerimizin önemli bir kısmı ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışanlara ulaşmak anlamında önemli zorluklarla karşı karşıyayız. Mahir Eller Projesi kapsamında Türk vatandaşlarının ve Suriyelilerin becerilerinin belgelenmesi amaçlanmaktadır" ifadesini  kullandı.

Gülsoy´un konuşmasının ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun projeyle ilgili görüşlerinin yer aldığı video izletildi. Düzenlenen program, proje hakkında bilgiler verilmesiyle noktalandı.



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"