KAYSERİ TİCARET ODASI MECLİSİ

KAYSERİ TİCARET ODASI MECLİSİ

2015 YILINA NOKTAYI KOYDU?


Kayseri Ticaret Odası Aralık ayı meclis toplantısını gerçekleştirerek 2015 yılı faaliyetlerini noktaladı. Aralık ayı toplantısında 2016´da yapılacak faaliyetler masaya yatırılarak istişare edildi. 2015 yılının son meclis toplantısınd a üyelere seslenen Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz´ın gündeminde ise ?Asgari Ücret´, ?Çek Yasası´ ve ?Memnuniyet Anketi ? vardı.
Kayseri Ticaret Odası yılın son meclis toplantısını gerçekleştirerek 2015 yılına noktayı koydu. Yılın son toplantısı hizmet binası yerine özel bir otelin konferans salonunda gerçekleştirdi. 2015 yılı faaliyet raporu, gelir ? gider bütçeleri görüşmeleriyle başlayan toplantı, 2016 yılında gerçekleşecek gelir ? gider bütçe görüşmeleriyle devam etti?
Toplantının sonunda kürsüye gelen Ticaret Odası Yönetim Kurlu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, birçok konuda meclis üyelerine bilgilendirme yaptı. Hiçyılmaz, hükümetin seçim vaadi olan 1300 lira asgari ücret için, ?İtirazımız yok ama vergi yükü tamamen işverene yüklenmesin? dedi ve ekledi ?Asgari ücretin bin 300 lira olması hususuna itirazımız yok. Bin 300 lirayı çalışan kişi almalı ki ailesini geçindirsin. Vergi yükleri tamamen işverenin üstüne yüklenirse biz bunun altından kalkamayız. Ayrıca bizlerin kıdem tazminatı konusunda da sıkıntısı var. Kıdem tazminatının son maaş üzerinden ödeniyor olması zaten bir yıkım. Zaten eleman bulmaktan zorluk çekiyoruz. ?Sen ne zaman ayrılırsan ayrıl işyerin sana kıdem tazminatı verecek´ derseniz bu olmaz. Bu şekilde çalışan işçi bulmakta zorluk çekeriz.?
Başkan Hiçyılmaz sözlerinin devamında kıdem tazminatı, asgari ücret, çek yasası gibi konuların TOBB´ DA görüşüldükten sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı´na iletildiğini belirterek şunları kaydetti; ?Tabi kıdem tazminatı, asgari ücret ve diğer konular geçen günlerde TOBB´ DA geniş bir şekilde ele alındı. Gümrük ve Ticaret Bakanımıza bu konu iletildi. Bende kendimle ilgili olarak çek kanunu görüşlerimi ilettim. Çek yasası ticaretimizi engelleyen kanun olarak karşımıza çıkmıştır. Çek yasasının ticaretimize olumsuzluğu hemen yansıdı. Çek güvenli bir evrak olmaktan çıktı. Senet çekten daha güvenilir hale geldi. Tabi çek yasası çıktıktan sonra kötü niyetlilere kapı aralanmış oldu. Dolayısıyla kiminle konuşursanız konuşun mutlaka çek konusunda bir şikayeti vardır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum.?
Başkan Hiçyılmaz sözlerinin sonunda gerçekleştirilen memnuniyet anketine üyelerin verdiği cevapları da katılımcılarla paylaşarak ?Mevcut Başkan ve Yönetimi Destekliyorum´ diyenlerin %64,7 olduğunu duyurdu. Hiçyılmaz ayrıca inşaatın durumu hakkında da bilgiler vererek konuşmasını şu şekilde noktaladı; ?Biz Kayseri´nin ihracatının arttırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Özellikle üyelerimizin yurt dışında fuarlara katılması noktasında çalışma yapıyoruz. Bu faaliyetlerin daha arttırılması gerektiği kanaatindeyim. Kayseri Ticaret Odası inşaatımız 2015 yılı faaliyetleri içerisinde yer alıyor. İhalesini yaptık. İhaleyi alan firma beton kısmını bitirdi. Burada evet destekliyorum diyenler yüzde 64,7, hayır desteklemiyorum diyenler yüzde 13, kararsızlar yüzde 22 şeklinde yer alıyor. Anket tekniği bakımından karasızların yarısını memnun olmayanlara diğer yarısını da memnun olanlara eklediğimizde yüzde 75´lik memnuniyet söz konusu. Bu anketi biz geçen yılda yaptırmıştık. Geçen yıldan buyana yüzde 7´lik bir artış söz konusu. Biz bu neticeden gururluyuz. Bu sizlerin desteği ile alınan bir netice. Bir başarı varsa hep beraber elde ediyoruz. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her yaptığımız faaliyetin odağına üyelerimizi koyuyoruz. Bundan sonra da aynı heyecanla devam edeceğiz.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık