KAYSERİ UMKE EKİPLERİ DUALARLA SINIRA UĞURLANDI

KAYSERİ UMKE EKİPLERİ DUALARLA SINIRA UĞURLANDI

Suriye´de Mehmetçiklerimiz tarafından sürdürülen Barış Pınarı Operasyonuna destek vermek üzere Kayseri´den görevlendirilen 2 Ulusal Medikal Kurtarma Timi (UMKE), dualarla sınır bölgesine uğurlandı.

Tamamı gönüllü personelden oluşan 10 kişilik ekip, İl Sağlık Müdürlüğü´nden uğurlanırken, başta İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli olmak üzere, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Güney ve yöneticiler UMKE personelinin yanında yer aldılar.

Dr. Güney´in kısa bir brifingle ekibe görev hakkında bilgilendirme yapmasının ardından Kayseri Afetlerde Sağlık Hizmetlerinde Birim Uzmanı Ali Altun ve 11. UMKE Bölge Koordinatörü Nazif Gümüşsoy son kontrolleri gerçekleştirdiler.

UMKE ekibimizin her bir üyesiyle tek tek görüşerek kendilerinin gönüllüğünden duyduğu gurur ve memnuniyeti dile getiren Benli, ?Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla bugün 2 UMKE ekibimizi sınır hattına gönderiyoruz. Daha öncede belirtiğim gibi çalışanlarımızdan bize gönderin diye çok ciddi talepler vardı. Bakanlığımızın sınır bölgesinde yapmak istediği mobil hastaneler dolayısıyla artçı birlik olarak ekibimizi gönderiyoruz. Rabbim kazasız belasız gidip gelmelerini nasip eylesin, kazalar mübarek olsun. Afrin operasyonlarına da Kayseri olarak destek vermiştik. UMKE olarak Kayseri´de yaklaşık 240 civarı gönüllü ile güçlü bir ekibimiz var. Buradan operasyona sağlık anlamında her türlü desteği de vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz? dedi.

Uğurlamada hazır bulunan Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan ise; ?Arkadaşlarımızın tamamı gönüllü olarak buraya geldiler. Allah´tan dilerim ki kazasız belasız giderler, tüm askerlerimize birlikte de kazasız belasız zaferle dönerler. Görev verildiği takdirde Kayseri olarak her zaman en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız?´ diyerek duygularını dile getirdi.

Sınır bölgesine uğurlanan UMKE ekibinde görevli, Kayseri UMKE İl Sorumlusu Mehmet Artık ise her zaman göreve hazır olarak beklediklerini belirterek, ?Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu Barış Pınarı operasyonunda, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin personelinin ve yerel halkın sağlık tedbirlerini almak için Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Kayseri Bölgesi olarak 10 personel ile bölgeye hareket ediyoruz. Bakanlığımızın bize vermiş olduğu görevlendirme hususunda oradaki halkın ve askeri personelimizin canlarına herhangi bir zeval gelmemesi için elimizden geleni yapacağız. Biz 10 kişi gönüllü olarak bu işi yapıyoruz. Bölgeye gönüllü olarak gidiyoruz. UMKE ekipleri gönüllü olarak bu işleri yaptığı için bu tür görevler de ben ve arkadaşlarım canı gönülden kendimizi gözetmeksizin göreve hazır olarak bekliyoruz. Bu görevi veren Sağlık Bakanlığımız ve bu görevi bize sağlayan Kayseri İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Her zaman göreve hazırız? ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından gönüllü UMKE personeli dualarla yola çıktı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı