KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ´NİN AÇILIŞ DERSİNİ

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ´NİN AÇILIŞ DERSİNİ

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ASLAN VERDİ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Kayseri Üniversitesi´nin 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Dersi´ni verdi. Rektör Aslan henüz üniversiteli olan genç yüreklere mezuniyet sonrası hayatta başarılı olmanın yollarını anlattı.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan´ın, Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Utaş Konferans Salonu´nda verdiği ?Geleceğin Gençliği? konulu açılış dersine, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Genel Sekreter Doç. Dr. Semra Aksoylu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.                   

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Prof. Dr. Ersan Aslan´ın özgeçmişinin okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasında Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan´ın verdiği açılış dersinin Kayseri Üniversitesi´nin ilk etkinliği olduğunu belirterek ?Kayseri Üniversitesinin 15 bin 200 öğrencisi var. Bu 15 bin 200 öğrencinin yüzde 91´i ön lisans öğrencisi. Tabi ki lisans programlarımız da var. Aktif olan şuanda Uygulamalı Bilimler Fakültesi lisans programımız var. Hayata geçireceğimiz lisans programları ile tabi ki bu oran kısmen de olsa değişecektir? değerlendirmesinde bulundu.                                  

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ise ?Geleceğin Gençliği? konulu açılış dersinde gençlerin mezuniyet sonrası hayatlarında başarılı olabilmeleri için neler yapmaları gerektiğini anlattı. Türkiye´nin gelişimi ve ilerlemesi için çalışkan, üretken ve kendini iyi yetiştirmiş gençlere ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Rektör Aslan,  gençlerin gelecekte başarılı olabilmeleri için sadece okulda aldıkları eğitimin yeterli olmadığını, mesleğine veya uzmanlığına katacağı artı özelliklerin de önemli olduğunu kaydetti?                                                                                             

Başarılı olmanın kurallarına de değinen Rektör Aslan, ?Eğer planlama yapmıyorsanız. Yaptığınız planları takip etmiyorsanız. Ve bu planlarla ilgili olanlarla koordinasyon içerisinde olmuyorsanız, başarılı olmanızın imkânı yoktur. Üniversitenizin başarılı olmasının imkânı yoktur. Türkiye´nin başarılı olmasının imkânı yoktur. Ama ne Türkiye, ne Kayseri, daha özelde ne bu üniversite, ne de siz gençlerin başarısız olmaya hakkınız yok. Biz eğer başarısız toplum olarak gidecek olursak; daha önceki yaşadığımız kötü tecrübeleri bir daha yaşamak zorunda kalırız?  diye konuştu. 

Açılış dersinin sonunda ise Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan´a ?Hat Sanatı? tablo hediye etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı