KAYSERİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANI GÜNÇAVDI,

KAYSERİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANI GÜNÇAVDI,

?TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAMAK İÇİN ACELE EDİN?

Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı başvuru süresi 27 Ağustos 2018 tarihine kadar uzatılan 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılması ile ilgili kanunun çok büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak haber ekibimiz aracılığı ile vatandaşlara seslenerek ?Bu kanun tarihi bir fırsattır. Bu fırsatı kaçırmamak için elinizi çabuk tutup bir an evvel başvurunuzu yaparak borçlarınızı yapılandırın? çağrısında bulundu? Başkan Günçavdı ayrıca bütün vatandaşlara e- Devlet üzerinden sorgulama yaparak yapılandırma kapsamına giren borçları olup olmadığını kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu?

Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı başvuru süresi 27 Ağustos 2018 tarihine kadar uzatılan 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılması ile ilgili kanunun çok büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak bu fırsatı kaçırmamak adına ellerini çabuk tutmaları çağrısında bulunarak şunları kaydetti? ?31 Temmuz tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan, Cumhurbaşkanımızın imzası ile yayımlanan kararla, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanuna ilişkin başvuru süresi uzatılmıştır. Kararda 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılması ile bazı kanunular da değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun; 2,3,4,7 ve 8. maddeleri ile 10. madddesinin, 6,7 VE 8. fıkralarından yararlanmak için ön görülmüş olan başvuru, bildirim ve beyan sürelerinin, 27 Ağustos´a kadar uzatılmasına karar verilmiştir. Buna göre; süre uzatılma kararı, Hazine ve Maliye Bakanlığı´na, İl Özel Daireleri´ne ve Belediyelere bağlı Tashil Daireler´ince takip edilen, dava inceleme ve takas yapılan alacaklarla, kesinleşmiş Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları ve eksik işçi prim nüshalarını kapsamaktadır. Mükelleflerimizin, uzamış olan son günü 27 Ağustos 2018´den önce, borçlarını yapılandırmak üzere, vergi dairelerimize bekliyoruz. Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar borç aslını ve tutarını esas alınarak hesaplanan vergi tutarını ödemesi halinde gecikme faizini, zammını ve vergi cezalarını ödemeyecek ve vergi aslına bağlı cezaların yüzde ellisinin ödenmesi durumunda, kalan yüzde ellisi tahsil edilmeyecek. Yapılandırma kapsamında başvuru yaparak peşin ödemeyi seçen mükelefler, neredeyse vergi borçlarının sadece ana parasını ödeyerek bu fırsattan yararlanabileceklerdir. Yapılandırılan borçlar kredi kartı ile peşin ya da taksitli olarak ödenmesi de mümkün bulunmaktadır?

Başkan Günçavdı sözlerinin sonunda bütün vatandaşlara e- Devlet üzerinden sorgulama yaparak yapılandırma kapsamına giren borçları olup olmadığını kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunarak ? Kabul edersiniz ki 27 Ağustos 2018 başvurunun son tarihi, biz bütün mükelleflerimizi öncelikli olarak başkanlığımıza bağlı vergi dairelerine gidip, borçlarının bulunup bulunmadığı hususunda bir borç uygulaması yapmalarının ayrıca talep ediyoruz. Çünkü mükelleflerimizin bazen idari para cezalarını veya kendilerine iletilmeyen herhangi bir borcu da bulunabilmektedir. Veya tabi unutulabilmektedir. Söz konusu borçlarının olup olamadığı hususunda da vergi dairelerimize gelerek öğrenebilirler, tabi internet ortamından da öğrenebilirler. Bu vesile ile borçlu mükelleflerimizin, ilgili kanunun fırsat maddelerinden yararlanmak üzere, son başvuru tarihi 27 Ağustos 2018 olmak üzere, ilgili dairelerimize başvurularını bekliyoruz. 31 temmuz´a kadar olan başvurularımızı yapıladırdık, neticelendirdik. Dileğimiz bütün mükelleflerimizin, 27 Ağustos 2018´den önce vergi dairelerimize gelerek borçlarını yapılandırmaları, gerekmesi halinde, ödeme kabiliyetlerine göre taksitlendirme imkanlarından faydalanmaları, bu taksitlendirme imkanları otuz iki ay kadar uzayabiliyor. Peşin ödeme durumunda kendi lehlerine ayrıca indirim uygulanıyor. Bu vesile tüm mükelleflerimizi yeniden borçlarını yapılandırmak üzere vergi dairelerine bekliyoruz. Mükelleflerimiz, e-devlet üzerinden de, kendilerine ait tahsil dairelerinde vergi borçlarının olup olmadığını sorgulayabilirler. Bir borçla karşılaşmaları durumunda, vergi dairelerimize gelebilirler veya internet üzerinden de borç yapılandırma başvurunda bulunabilirler. ? diye konuştu.

HABER: CEYHUN ÜSTEN



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi