KAYSERİ YEMEKLERİ YARIŞTI

KAYSERİ YEMEKLERİ YARIŞTI

KAZANAN ?YAHNİ´ VE ?TANDIR BÖREĞİ´ OLDU ?

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde Kayseri Park AVM´de gerçekleştirilen ´Kayseri´nin Yöresel Yemekleri´ yarışmasında ev kadınları maharetlerini ortaya koyup bir birinden güzel yemekler hazırlarken, jüri üyleri birinciyi seçmekte son derece zorlandı? Kıyasıya geçen yarışmanın ardından ipi göğüsleyen ?Yahni´ ve ?Tandır Böreği´ oldu?
;İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde Kayseri Park AVM´de gerçekleştirilen ´Kayseri´nin Yöresel Yemekleri´ yarışmasında ev kadınları maharetlerini yarıştırdı?
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş yarışmanın başlangıcında medya mensuplarına etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede başlanğıç, ana yemek ve tatlı dallarında 40´a yakın yemeğin yarıştığını vurgularak "Burada amacımız, Kayseri´nin yöresel yemeklerinin ortaya çıkarılmasıdır. Çünkü bazı yemeklerimiz artık unutulmaya yüz tutmuş. Maalesef yeni gelinler ve genç kızlar artık bu kadim yemeklerimizi yapmaz oldular. Bu yöresel yemek yarışmalarını bu yüzden yapıyoruz. Yarışmacılarımız da ev hanımlarımız. Profesyonel aşçılar bu yarışmaya katılamıyorlar. Üç kategoride yarışmayı düzenledik. Başlangıç yemekleri, ana yemek ve tatlılar ile pastalar olarak kategorileri belirledik. Jürimiz de yemek konusunda uzmanlardan oluşuyor. Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse başta olmak üzere, Hilton ve Nov otelin genel müdürleri,başaşçıları, şefleri yani yöresel yemekleri bilen insanlar ve Kayserili aşçılar, hanımlarımızın yaptığı yemekleri değerlendirdi. Böyle güzel bir yarışma belirledik. Bu bir kültürel katkıdır. Burada dereceye giren yemeklerimizi de Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bildireceğiz. İlimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimize, yarışmaya katılan yemeklerimizi ikram etsinler, istiyoruz. Böylece bunları sektörün mutfağına da kazandırmış olacağız. Önceki yıllarda yaptığımız yarışmalarda dereceye girenleri altınla ödüllendiriyorduk ama bu sene tatille ödüllendireceğiz."değerlendirmesinde bulundu?
Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse ise "Bu tür yarışmalar çok önemli, çünkü geçmişimizi geleceğimize taşıyoruz. Türk mutfağının gerçek temsilcileri bu hanımefendiler. Bu yöresel yemeklerle ilgili bizim Coğrafi İşaretler çalışmamız da var."diye konuştu.
Kayseri yemekleir yarışmasına yarışmacıların yanı sıra kadın müşterilerde ilgi gösterdi. Yöresel yemekler arasında kıymalı mantı,patatesli mantı,yağ mantısı,patlıcanlı kabaklı, armutlu dolmalar. börekler,nevzine tatlıları ilgi gördü.
Haber Müdürümüz Ceyhun Üsten´in de jürü üyeleri arasıda bulunduğu yarışmanın sonunda ise birincilik ipini göğüsleyen 2Yahni´ ve ?Tandır Böreği´ oldu? Tatlılar arasında ise Nevizne gözde tatlı idi?
Etkinliğie Eski Manken yeni Şarkıcı Tuğba ÖZAY ?da şarkıları ile renk kattı?
HABER: S.Erdoğan



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü