KAYSERİ YETİMLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

KAYSERİ YETİMLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsani Yardım Vakfı -İHH´nın protokolü çerçevesinde okullarda yürütülen ?Her Sınıfın Bir Yetim kardeşi Var´ projesi her geçen gün ilimizdeki sponsor sayısını artırıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri İnsani Yardım Derneği ´nin koordinasyonu, Eğitim-Bir-Sen  ve İl Müftülüğü´nün de desteği  ile  781 muhtaç yetim ve ailesine destek veriliyor.

 ?Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var  Projesi ? Kayseri´de koordinatörlük sistemi ile yürütülüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ?Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var? projesini tanıtmak ve yaygınlaştırmak için proje koordinatörleri ile toplantılar yapıyor. Talas ve Melikgazi ilçelerindeki okul koordinatörlerine yönelik toplantılardan sonra, Kocasinan İlçe Milli Eğitim okul koordinatörleri Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde bir araya geldi. Toplantıya İl Milli Eğitim  Müdür Yardımcısı Osman Malkoçoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Faruk Uzunkoca, Eğitim- Bir- Sen Kocasinan İlçe Başkanı Ali Çakmak, Kayseri İHH proje sorumlusu Musa Yılmaz ve yaklaşık 250 koordinatör öğretmen katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Malkoçoğlu, projenin insani sorumluluğun bir yansıması olduğunu belirterek: ? Çocuklarımız, gençlerimiz gün geçtikçe bencilleşiyor, elindekini paylaşmak istemiyor. Doğru, güzel davranışlar küçük yaşlarda kazandırılır. Bir arkadaşım anlatmıştı, babası küçükken bir dilenci görüyor, kendisine para veriyor, haydi şunu amcaya ver, diyor. Arkadaşım şimdi diyor ki ?Babam bana vermeyi, yoksulu gözetmeyi öğretmiş o yaşlarda.´ diyor. İşte bizler de okullarda, değerler eğitimi kapsamında bu projeyi önemsiyoruz. Milli Eğitim bakanlığımız bu projeye 5 yıldır destek veriyor.? Değerlendirmesinde  bulundu?

Malkoçoğlu ayrıca: ?Okul koordinatörleri okulunda bu projeyi öğretmenlere, öğrencilere anlatsın. Bizler ARGE birimimiz aracılığıyla projeyi takip ediyor, tanıtım ve yaygınlaştırma konusunda destek veriyoruz.? Diye konuştu?

Kocasinan İlçe Koordinatörü Enes Durmuş, projenin içeriği ve işleyişi, idarelerin ve okul koordinatörlerinin bunu nasıl yapacağı konusunda bir sunum yaptı. Durmuş yerli yetimlerin de unutulmadığını belirterek bu proje ve hamilik sistemi ile sadece yabancı yetimlere değil, Türkiye´deki yetimlere de bakılıyor. Sadece Kayseri´de sponsorluk-hamilik sistemi ile 650 Kayserili, 310 Suriyeli ve 92 Doğu Türkistanlı yetime destek veriliyor.? İfadesini  kullnadı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor