KAYSERİ BAROSUNDAN AVUKATLARA SERVİS HİZMETİ

KAYSERİ BAROSUNDAN AVUKATLARA SERVİS HİZMETİ

Kayseri barosu avukatların yeni adliye binasına gidip gelmeleri için servis hizmeti başlattı.

1 Temmuz 2013 tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan adliye binasının, Sümer Mahallesi’ne taşınması sebebiyle ulaşımda sıkıntı çeken avukatlar, baronun temin ettiği servis aracıyla bu sıkıntıdan kurtuldu. Adliye binasının çevresinde avukatlık bürolarının henüz oturmamış olmasından dolayı duruşmalara yetişmekte zorluk çeken avukatlar, servisle duruşmalarını takip ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Baro başkanı Fevzi Konaç, amaçlarının avukatların zamanında ve mağduriyet yaşamamaları olduğunu söyledi. Konaç, “Bilindiği üzere Kayseri adliyesi 45 yıldır Cumhuriyet Meydanı’ndaki yerinde hizmet veriyordu. 1 Temmuz itibariyle Kayseri adliyesi Sümer Mahallesi’ndeki yeni yerine taşındı. Tabi avukat bürolarımızın birçoğunun yeni adliye tarafında olmamasından dolayı ve 45 yıldır bu bölgede bulunan adliye etrafında bürolarından bulunması sebebiyle birçok arkadaşımız o bölgeye taşınma fırsatı bulamadı. Adliye taşındıktan sonra böyle bir ihtiyacın olduğunu düşündük. Buradan belirli saatlerde, özellikle duruşma saatlerinin olduğu sabah saatlerinde 15 dakikada bir, öğleden sonrada yarım saatte bir olmak üzere yeni adliyeden buradan avukat arkadaşlarımızı ring halinde dönüşümlü olarak götürüp getiriyoruz. Elbette yeni adliye civarında bürolar ihdas edilene kadar orada büro artana kadar avukat arkadaşlarımızın o bölgeye taşınma şansı olmayacak. Dolayısıyla eski adliyedeki alışkanlıklarımızın değişmesi, yeni adliyeye alışmak noktasında da zamana ihtiyaç var. Biz bu zaman zarfında avukat arkadaşlarımız mağdur olmasınlar, gidiş gelişte sıkıntı yaşamasınlar diye, baromuzun servis hizmetlerinde kullanılan aracı öğleden önce daha sıklıkla, öğleden sonra aralıklı olmak üzere servis hizmeti şeklinde yeni adliyeye servis yaparak avukatlarımızı götürüp getiriyoruz.” diye konuştu.
Avukatların hizmetiyle ilgili olarak kurulmuş bir örgüt olduklarını kaydeden Konaç, “Onların rahatı, iyi bir şekilde hizmet alması bizim hedefimiz. Onları taşıyoruz, götürüp getiriyoruz. Duruşmalara gidiş geliş noktasında da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Uzun bir süre de devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yeni adliye civarında bürolar çoğaldıkça ihtiyaç azaldıkça servis hizmetini de tekrardan değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.
Uygulamadan memnun olan baro avukatları da, servis sayesinde duruşmalara zamanında yetişebildiklerini ve herhangi bir endişe duymadıklarını, hizmetten dolayı baroya teşekkür borçlu olduklarını bildirdi.



2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı