KAYSERİ DEPREM RİSKİ OLAN BİR KENTTİR

KAYSERİ DEPREM RİSKİ OLAN BİR KENTTİR

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümü dolayısı ile açıklama yaptı.

Jeoloji Mühendisleri Odası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, depremin yaklaşık 16 milyon insanı etkilediğini belirtti. Depremin üzerinden geçen 15 yıla rağmen acıların hala hafızalarda olduğunu dile getiren Üzeltürk, Kayseri’nin de deprem riski olan bir kent olduğunu söyledi. Üzeltürk, Şehrimizde aletsel dönemden önceki yıllarda meydana gelen 240 yılı, 1205 ve 1717 yılı Kayseri merkezli, 1835 yılında ise Develi merkezli depremler ile son yıllarda meydana gelen depremlerde göstermektedir ki şehrimiz bir deprem kentidir. Güneşli depremi Kayseri kentinin 1940 yılındaki Erciyes ve Yeşilhisar depremlerinden sonra son aletsel dönemin en büyük depremidir. Maden Teknik Arama (MTA) tarafından 2012 yılında yayımlanmış olan Türkiye Diri Fay Haritası’na göre Kayser’yi etkisi altına alacak olan Ecemiş fayının dışında ise Sarız fayı da aktif bir fay olarak güncellenmiştir” ifadelerini kullandı.
Depremden korunmanın ilk adımının güvenli bina yapmaktan geçtiğini kaydeden Üzeltürk, “Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu bilinci anlayışında unutmadan ve rehavete kapılmadan devlet ve birey olarak asgari sorumluluklarımızı yerine getirmek durumundayız” dedi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”