KAYSERİ HAVALİMANI’NIN YENİ TERMİNAL BİNASININ TEMELİ ATILDI

KAYSERİ HAVALİMANI’NIN YENİ TERMİNAL BİNASININ TEMELİ ATILDI

BAKAN AKAR: “ERMENİLER HER TÜRLÜ BARBARLIĞI YAPTILAR”

İlimiz bir kez daha çifte bakan ağırladı. Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temeli Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun iştirak ettiği törenle atıldı. Milli Savunma Bakanı Akar törende yaptığı konuşmada Ermenilerin Karabağ’dan çekilirken her tarafı yakıp yıktığını ve bunların hepsi tespit edilip, kayıt altına alındığını hatırlatıp “Yapılabilecek her türlü barbarlığı yaptılar, yapmaya devam ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binasının çifte bakanlı temel atma törenine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Bakanlığın bürokratları, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Hülya Atçı Nergis, Baki Ersoy, İsmail Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutan Tuğgeneral Aziz Adalı, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Hüseyin Keskin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İl Müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları, İlçe Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Törenin onur konuklarından Milli Savunma Bakanı Akar söz konusu projenin memleketi Kayseri’yi ulaşım alanında bir adım daha ileriye taşıyacağını vurgulayıp, Kayseri’nin başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda hem bölgenin hem Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasından duydukları gururu ifade ederek “Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Bakan Akar sözlerinin devamında Türkiye’nin ister koronavirüs salgını ile mücadelede, isterse diğer konularda sorumluluğunun büyük olduğunu belirtip, bunun bilinciyle "durmak yok yola devam" anlayışıyla çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye'nin uluslararası alanda artık bir özne haline geldiğini vurgulayan Bakan Akar, dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere çevredeki birçok ülkeyle yakın ilişki içinde olunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu“Azerbaycan’ın kahraman ordusu, 30 yıldan beri çekilen cefaya, Ermenistan’ın işgaline, yaptığı çalışmalarla son vermiştir. Bu konuda Türkiye olarak Azerbaycan Türkü’nün haklı davasında daima yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bazıları bu olayı son derece çarpık bir şekilde takdim ediyor. Hem Türk hem dünya basınında buna rastlıyoruz. Bu tamamen yanlış. Hiçbir şekilde Azerbaycan ordusu oradaki bölgeyi, şehirleri yakıp yıkmadı. Tam tersine Ermenistan tüm yerleşim birimlerini yakmak ve yıkmak suretiyle oradaki Azerbaycanlı kardeşlerimize her türlü ezayı, cefayı 30 yıl boyunca yaptılar. Buna karşılık Azerbaycan ordusu ‘dur’ dedi ve çok şükür bu noktaya gelindi.”

Türkiye ve Azerbaycan’ın yakın çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Akar, Azerbaycan'a asker gönderilmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ne ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: “TSK, Azerbaycan’a gitmek üzere hazırlıklarına tamamladı. Önümüzdeki günlerde bölgeye intikal edecekler. Oradaki en önemli konulardan biri de insani konular. Ermenistan her tarafı yakıp yıktı. Bunların hepsi tespit edildi, kayıt altında. Yapılabilecek her türlü barbarlığı yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Gittikleri yerlerden geriye bir sürü mayın, el yapımı patlayıcı bırakmak suretiyle gelecek ne kadar masum insan varsa onların hayatına kastediyorlar. Türkiye’den gidecek Mehmetçik bu konuda da Azerbaycanlı kardeşlerimize gerekli yardımı sağlayacak ve oradaki mayınları, patlayıcıları etkisiz hale getirerek kardeşlerimizin zarara uğramasını önlemeye çalışacak. Sonuç olarak ülkemizde ve tüm kardeş coğrafyada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Biz biliyoruz ki birinci görevimiz ülkemizin, kardeşlerimizin bekası, diğer görevimiz ise milletlerin refahı. Bu konuda yapılabilecek ne varsa çalışmalarımızı aralıksız olarak sizlerin sevgisi, güveni ve duasıyla sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz.”

Havalimanı yeni terminal binası temel atma töreninde konuşan bir diğer onur konuğu Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’da Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen ulaşım çalışmalarına örnekler vererek şöyle konuştu. "Geçit vermez denilen Cudi Dağı'nı tünellerle açtık, Yüksekova'ya köprüler yaptık, Harput'u yeni yollara kavuşturuyoruz. Rize-Artvin arasına havalimanı inşa ederken Denizli Aydın Otoyolu ile Denizli'nin bereketini limanlarımıza taşıyoruz. Demir yollarımızla Akdeniz ile Karadeniz'i bağlıyoruz. Marmaray ile Asya ve Avrupa'yı birleştiren bir demir yolu köprüsü kuruyoruz. 1925 Çanakkale Köprüsü ile Marmara Bölgesi'nde dairesel bir lojistik hattı tamamlıyoruz. Şehirlerimizi bölünmüş yollarla güvenli ve konforlu ulaşıma eriştirdik. Geçmiş yılların kaza istatistiklerine baktığımızda her yıl binlerce can kurtarıldı."

Sözlerinin devamında "Karla kaplanan köy yollarını, hastaneye yetişemeyen hastaları, aylarca okula gidemeyen çocukları gözünüzün önüne getirin" diyen Bakan Karaismailoğlu "Artık böyle durumlara şahit olmuyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğümüz bugün 13 bin 226 araç, makine ve ekipmanla hizmet veriyor. Demir yolu hatlarımız her geçen gün genişliyor. Mevcut hatlar reforme ediliyor. Bütün bu çalışmaları yaparken önceliğimiz yine insan, yine yaşam kalitesi, yine can güvenliği. Maalesef halkımızın derdiyle dertlenmeyenlerin bizim yapabildiklerimize aklı ermiyor, ellerinden gelen tek şey eleştirmek. Çok şükür bizim halkımız iyiyi, kötüyü büyük bir ferasetle ayırt eder." Dedi ve "Hava yolu halkın yolu olacak" sloganı ile yola çıktığımız yolda dünyanın transit merkezi olabilecek potansiyele sahip Türkiye'de bu avantajı değerlendirmek için 2002 yılından bu yana etkili çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

Son 18 yılda ülkenin ulaşım ve iletişim alt yapısı için harcanan 910 milyar liranın 88,5 milyar lirasını hava yolu sektörü için kullandıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:"Sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme ve markalaşma yoluna girdi. Oluşturulan rekabet ortamı sayesinde halkımıza daha kaliteli fırsat eşitliğine dayanan ve bir sivil havacılık hizmeti verilmeye başlandı. 2003 yılında iki merkezde 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarımız bugün 7 merkezden 56 noktaya gerçekleştiriliyor. Dış hatlarda 2003 yılında 50 ülkeyle 60 noktaya uçuş gerçekleşirken bugün 120 ülkeden 329 noktaya uçuş yapıyoruz. Dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinin başında yer alıyoruz. Ülkemiz dünya ve Avrupa havalimanları toplam yolcu sıralamasında 2018-2019 yıllarında dünyada 10. sırada yer aldı. Avrupa ülkeleri arasında ise 2019 yılında 5. sıraya yerleşti.

Kayseri yatırımları tüm ulaşım ve alt yapı projeleriyle Kayseri'yi bayındır kılmanın, geleceğe taşımanın planlarını yaptıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, son 18 yılda Kayseri'nin iletişim ve ulaşım alt yapısı için 6 milyar 346 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirildiğini hatırlatıp, Kayseri'nin 2003 yılına kadar sadece 83 kilometre bölünmüş yolu bulunduğunun altını çizerek şunları kaydetti "Bölünmüş yolu 18 yılda 647 kilometreye çıkardık. Adeta numunelik denilecek bir kilometre bütümlü sıcak kaplama yolu vardı, 451 kilometreye yükselttik. Kayserililer, yollarda güven ve konforla tanıştı. Kayseri'yi Yüksek Hızlı Demiryolu ile tanıştıracağız. Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Demiryolu ile Ankara YHT'ye bağlantılı olarak 142 kilometre uzunluğundaki Yerköy Şefaatli Kayseri arasına inşa edeceğiz. Boğazköprü mevkisinde 621 bin metrekare alan üzerine 1,8 milyon ton taşımalı lojistik merkez kuruyoruz. Türkiye'nin yeni İpek Yolu'nun kalbi olduğunu düşündüğümüz Kayseri'nin ayrıcalıklı bir konum kazanacağı açıkça görülüyor.” Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da yapılacak yatırımın kent için önemine dikkati çekti. Erciyes Kayak Merkezi'ne gelen turistler için seyahat acentelerinin Kayseri'de konaklayacakları otel bulamadıklarını belirten Günaydın, "Pandemiye rağmen turizm için kente gelecek turistin bu kadar yoğun olduğu dönemde bu yatırım önemli. OSB'de faaliyet gösteren firmalarımızın bazıları 80 ülkeye ihracat yapıyor. Bu yatırım turizmimize, sanayimize, ekonomimize katkı sağlayacak." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ise “Birliğin, beraberliğin bereketini yaşadığımız bir tablo. Beklediğimiz an geldi diyebileceğimiz bir gün. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve güzide ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”