KAYSERİ İHH, AFET BÖLGELERİNDE

KAYSERİ İHH, AFET BÖLGELERİNDE

EKİP, YANGIN VE SELDE MAĞDUR OLANLARA YARDIM ELİNİ UZATTI

Ülkenin birçok noktasında meydana gelen yangınlarda ve sel felaketinde afet uzmanlarıyla yardım çalışmaları yürüten İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, orman yangınlarından ve selden etkilenenlere de çalışanlara da gönüllü olarak destek oldu.

Yurdun birçok yerinde meydana gelen afet olaylarında vatandaşlar olumsuz etkilendi. Birçok sivil toplum kuruluşları ve afet uzmanlarıyla el ele veren İHH, vatandaşlara yardım edebilmek için seferber oldu.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) arama kurtarma saha başkanı Ahmet Aydan Bekar, bu süreçten bahsetti. Bekar, Ülkemizde çıkan yangınlarda ilk Kayseri Yahyalı ilçesinde meydana gelen yangına 12 kişilik ekiple müdahale ettiklerini belirtirken sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İtfaiye daire başkanlığı ve orman çalışanları ile beraber iki gün boyunca söndürme ve soğutma çalışmalarına destek olduk. Ardından Kayseri’ye dönüş yaptık.”

Ardından Manavgat için yola çıktıklarını söyleyen Bekar, şunları kaydetti: “11 kişilik ekiple Antalya Manavgat’a gittik. 5 gün boyunca orada söndürme ve soğutma çalışmaları yaptık.

Manavgat’tan dönüş yapılan gün Marmaris için çağrı yapıldığını belirten  Bekir, yolda Aydın Çine’de yangın bilgisi aldıklarını ve rotalarını değiştirdiklerini bildirdi; Bekir sözlerini şu şekilde devam ettirdi; “Orada da iki gün boyunca aynı şekilde söndürme soğutma çalışmalarına destek olduk. Kalabalık bir ekip vardı. Sivil toplum kuruluşları, AFAT, itfaiyeler hatta Azerbaycan’dan gelen ekiplerde vardı. Beraberce birlikte yangına müdahale ettik. Orada ki çalışmalar bittikten sonra da Kayseri’ye döndük.”

Yangınlarla Mücadelede gönüllü  olarak yardım eden İHH gönüllüsü Ahmet Aydan, Kayseri’ye döndükten 1 gün sonra sel felaketi haberini aldıklarını dile getirdi. Kastamonu’da meydana gelen olaya 10 kişilik ekiple müdahalede bulunduklarını ifade eden Bekar, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Sabah 6’ya kadar binalardaki insanları tahliye ettik. Mahsur kalan insanlar vardı çünkü; suların boyu 1-2 metreydi. Binaların tamamının altı kapanmıştı. Giriş- çıkış yoktu. İtfaiye arkadaşlarımızla merdivenlerle mahsur kalan insanları tahliye ettiler. Enkaza geldiğimizde geceden gelen ekipler vardı. Onlar yorulmuşlardı onların yerine biz geçtik. Yaklaşık 48 saate yakın orada çalıştık. Bize söylenen enkazda 10 kişinin olduğuydu. Çalışma esnasında Enkazdan bir ceset çıkardık 55 yaşlarında. 9 kişi daha vardı onlarda binanın yukarısında kalıyorlarmış. Ama Bina dereye doğru devrilmiş son 3 katı yoktu zaten. Ama biz çalışmalarımıza devam ettik. Gerek enkazda çalıştık gerek derenin içerisinde çalışıldı.”



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti