KAYSERİ İL ÖZEL İDARESİ SAĞLIK MERKEZLERİNİ YENİLİYOR

KAYSERİ İL ÖZEL İDARESİ SAĞLIK MERKEZLERİNİ YENİLİYOR

Kayseri İl Özel İdaresi, il genelindeki sağlık merkezlerinden 99'unun daha modern hale gelmesi ve eksikliklerinin giderilmesi amacıyla bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, ilçelerde ve köylerde bulunan sağlık ocağı, sağlık evi gibi sağlık ünitelerinin layıkıyla hizmet vermesini önemsediklerini ve bu tür yerlerin fiziki yapısını tek tek değerlendirdiklerini belirtti.
Halk sağlığının göz ardı edilemeyeceğini, Kayseri'nin en ücra köşesindeki bir sağlık ünitesinin dahi kendileri için aynı öneme sahip olduğunu vurgulayan Atsız, çalışmalar sonucunda 2012 yılında 12 ayrı ilçeden 99 sağlık merkezinin bakım ve onarımının yapılması yönünde karar alındığını belirtti.
Söz konusu yerlerle ilgili hızlıca ihale sürecine gidildiğini ve 49 adet sağlık merkezinin bakım onarım ihalesinin yapılarak çalışmaların başladığını ifade eden Atsız, şu bilgileri verdi:
‘'Sağlık merkezleri için kendi öz bütçemizden 500 bin TL ayırmıştık. Yapılan girişimler sonucu Sağlık Bakanlığı'ndan da 200 bin TL ilave ödenek aldık. Toplamda 700 bin liraya ulaşan ödeneğimiz ile Pınarbaşı ilçesinde 8, Develi ilçesinde 16, Bünyan ilçesinde 4, Yahyalı ilçesinde 8, Sarız ilçesinde 3, İncesu ilçesinde 7, Melikgazi ilçesinde 2 ve Kocasinan'da 1 olmak üzere toplam 49 sağlık merkezinin bakım onarım ihalesini 440 bin liraya sonuçlandırarak çalışmaların başlamasını sağladık. Tomarza, Bünyan ve Talas gibi kalan ilçelerimiz ile Toplum Sağlığı merkezlerimizden 50 sağlık merkezinin ihale sürecide devam etmektedir.''
Atsız, çalışmalar kapsamında sağlık merkezlerinin fiziki eksikliklerinin giderildiğini, çatı aktarımı, boya ve tesisat gibi işlerin yenilendiğini vurgulayarak özürlü rampası yapımının da gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti