KAYSERİ MODEL FABRİKA İLE YÜZDE 80’E VARAN ÜRETİM ARTIŞI

KAYSERİ MODEL FABRİKA İLE YÜZDE 80’E VARAN ÜRETİM ARTIŞI

Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Model Fabrika  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yapılan çalışmalar sonucunda firmaların günlük üretimlerinde yüzde 80’e varan artışlar yaşandığını duyurdu.

Kayseri Model Fabrika Aralık 2020'de başlayan Öğren Dönüş Programı kapsamında 6 firmada üretim verimliliğini artırma amacıyla Yalın Teknikler odaklı eğitim ve danışmanlık hizmetini geçtiğimiz ay tamamladı.

Kayseri Model Fabrika’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Model Fabrika (KMF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yapılan çalışmalar sonucunda firmaların günlük üretimlerinde yüzde 80’e varan artışlar yaşandığını belirterek“Model fabrikamız bünyesinde, firmalarda tespit edilen iyileştirmeye açık noktalar için Yalın Düşünce kapsamında 20 modülden oluşan eğitimler ve saha uygulamaları yürütüldü. Her firmanın kendi iyileştirme sürecine göre %40 ile %80 arasında günlük üretim artışı sağlandı. Üretim artışı dışında da farklı noktalarda kazanımlar elde edildi” değerlendirmesinde  bulundu.

Sonuçların ve firma temsilcilerinden yapılan geri dönüşlerin Kayseri sanayisi adına sevindirici olduğunu dile getiren Başkan Büyüksimitci, çalışmaları başından beri yakinen takip ettiğini, elde edilen sonuçların hem mevcut projeler hem de ilerleyen dönemlerde başlatılması düşünülen projeler için umut verici olduğunun altını çizerek “Söz konusu sonuçların, hizmet almış firma yöneticilerinin kendi dillerinden dinleyeceğimiz lansman sunumlarını da yakın zamanda yapacağız. Bu etkinliklerle ilgili Bakanlığımızdan tarih bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Projede yer alan işletmelerin yalın teknikler konusundaki sürdürülebilirlik için KMF ile diyaloğu sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Büyüksimitci, özellikle sanayiciye hizmet için kurulduğunu belirten Büyüksimitci, KMF’nin özellikle sanayiciye hizmet için kurulduğunu, sanayicilerin destek istediği konularda ellerinden gelenin en iyisini yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları