KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI A.Ş. KREDİ DERECELENDİRME RAPORUNDAN TAM NOT ALDI

KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI A.Ş. KREDİ DERECELENDİRME RAPORUNDAN TAM NOT ALDI

2011-2012 Bilanço dönemini 71 Milyon 608 Bin Liralık rekor karla kapatan Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., TCR Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından hazırlanan kredi derecelendirme raporundan da tam not aldı.

Türk Şeker sektöründe ilk kez bir Şeker Fabrikası’nın kredi derecelendirme notu aldığı bu çalışma ile şirketin risk ölçüm ve derecelendirmesi, gelişen ve değişen piyasa şartlarına uyum hızı ve büyüme potansiyeli, net bir şekilde masaya yatırılarak, bu alandaki gelişimi gözler önüne serilmiş oldu.
Yaklaşık 2 yıl önce görev alan yeni Yönetim Kurulu ile birlikte kamuoyunda adını şeffaf ve kurumsal şirket olarak duyuran Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., yapmış olduğu bu çalışma ile Türk şeker sektöründe de bir ilke imza attı. Tamamen bağımsız ve tarafsız olarak Kayseri Şeker Fabrikası’nın kendi talebi ile gerçekleşen bu çalışma sonucunda, şirketin iyileşen malî yapısı hazırlanan raporlara yansıdı.
Yeni Yönetim Kurulu’nun görev alması ile birlikte başarılı bir grafik çizen Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., izlenen şeffaflık ve kurumsallaşma politikaları sonucu, şirketin kendi talebi ile araştırması gerçekleştirilen kredi derecelendirme raporunda, “Yükümlülüklerini uzun vadede yerine getirme açısından güvenilir ve yatırım yapılabilir” notunu (BBB+) şeklinde alarak, son dönemde yakaladığı finansal başarısını tescillemiş oldu.
Yatırımların ve kredilerin bu kuruluşların verdiği kredi derecelendirme (rating) notlarına göre belirlenmesi sebebiyle daha da önem arz eden bu rapor sayesinde Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., markalaşma, şeffaflaşma, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atmış oldu.
Geçerlilik süresi 1 yıl olan bu çalışma, şirketin ekonomik yapısı ve büyümesi göz önüne alınarak her 6 ayda bir yenilenecek ve şirketin bir anlamda kendi kendisini daha iyi kavrayabilmesi sağlanmış olacak. Yine her 6 ayda bir TCR Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., tarafından hazırlanacak raporlar neticesinde, Kayseri Şeker Fabrikası'nın özellikle yeni dönem kredibilitesini ortaya çıkaracak ve yanı sıra şirketin kurumsal güvenliğinin tespiti yanında, kurumsal geleceği konusunda da fikir sahibi olunacak.
Yakın bir zaman önce önemli bir ekonomik krizin eşiğinden dönen ve yeniden ayakları üzerinde durmaya başlayan Kayseri Şeker Fabrikası’nın TCR Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından aldığı; Tcr (BBB+)’lık “NİHAİ UZUN DÖNEM KREDİ DERECELENDİRME NOTU”, TCR tarafından verilen ortalama kredi kalitesi olup, finansal yükümlülükleri yerine getirme kapasitesi açısından uzun vadede ortalama kredi riskini göstermektedir.
Yine Şirketin aldığı Tcr (A3)’lük “NİHAİ KISA DÖNEM KREDİ DERECELENDİRME NOTU” ise TCR tarafından verilen ortalama kredi kalitesi olup, finansal yükümlülükleri yerine getirme kapasitesi açısından kısa vadede ortalama kredi riskini göstermektedir.

 



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık