KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

HAMSİ ÇOĞALDI, FİYATI AZALDI

VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERİYOR

DENİZİ OLMAYAN KAYSERİ'DEN JAPONYA VE RUSYA'YA 'SOMON' İHRACATI

YAMULA BARAJI'NDA 1400 TON SOMON BALIĞI ÜRETİLDİ

ASKON FRANSA’YA KARŞI TAKINILAN TUTUMU DEĞERLENDİRDİ

“BOYKOT, İSLAMOFOBİYE DUR DEMEKTİR”

ASKON ALTIN FİYATLARINA DAİR KONUŞTU

“ALTIN YENİ ZİRVE YAPACAK”

ÇİFTÇİLERE MACAR FİĞ TOHUMU DAĞITILDI

MÜDÜR ŞAHİN: ÇİFTÇİMİZ ÜRETECEK, ÜLKEMİZ GELİŞECEK

YEŞİLHİSAR'DA PATATES HASADI DEVAM EDİYOR

 Tarımsal ürün çeşitliliğinin bol olduğu Yeşilhisar ilçesinin Derebentbaşı mahallesinde patates hasadı devam ediyor.  

BÜYÜKSİMİTÇİ OSB UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDEKİ DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

“DEĞİŞİKLİK SANAYİCİLERİMİZİ RAHATLATACAK”

KIRSAL ALANDAKİ GELİŞME ÜLKENİN KALKINMASINDA ETKİLİ OLACAK

Şahin: "Kırsal alanlarda yaşanacak ilerlemeler ülkemizin tamamının kalkınmasında çok büyük etkilere sahip olacaktır"

FELAHİYE’DE BADEM HASADI

ŞAHİN, "AMACIMIZ TEKNİK TARIM İLE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETMEK"

ASIL SORUN ETTE DEĞİL OTTA

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ ŞAHİN: "EĞER OT VARSA ET BERABERİNDE GELECEKTİR"

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI

DAMIZLIK KOÇLARIN DAĞITIMINA BAŞLADI

KAYSERİ'DE PATATES HASADI BAŞLADI

"KAYSERİ PATATES EKİLİŞ ALANI İLE TÜRKİYE'DE 5. SIRADA"

ERCİYES ANADOLU HOLDİNG İSTİHDAMDA FARK YARATTI

2020 yılında 182 yeni mobilya mağazası açan grup, bin 262 kişi için de istihdam yaratmayı başardı.

TİCARETTE TAHKİMİN ÖNEMİ VE İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KONULU WEBİNAR DÜZENLENDİ

“TAHKİM İŞ YAPMANIN OLMAZSA OLMAZ KOŞULU HALİNE GELDİ”

BAŞKAN BAĞLAMIŞ BÜYÜKBAŞ HAYVAN FİYATLARINI DEĞERLENDİRDİ

“ÜRETİCİMİZİN YAŞADIĞI SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ”

ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ, GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ İLE ÜRETİME ATILDI

“SERA ALANIMI YAKLAŞIK 3 KAT ARTIRDIM”

Anahtar Kelimeler: KAYSERİ ŞEKER’ PROJESİ YÜKSEK PUANI
Gürkan Ofis Mobilyaları

KAYSERİ ŞEKER’İN PROJESİ EN YÜKSEK PUANI ALDI

KOMİSYONDAN MÜKEMMELE YAKIN NOT ALARAK, BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

TÜBİTAK tarafından organize edilen ve Avrupa Komisyonu’nca finanse edilen “Ufuk2020 MSCA” proje çağrısına, “Şeker ve Şekerleme Endüstrisinde Alternatif Kalite ve Güvenilirlik Yöntemlerinin Geliştirilmesi” isimli proje ile katılan Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi, Komisyondan mükemmele yakın not alarak, büyük bir başarıya imza attı.

Kayseri Şeker Ar-ge Merkezi ortaklığında, TÜBİTAK “Ufuk2020” Programı’nın Bilimsel Mükemmeliyet bileşeni altında yer alan “Marie Sklodowska-Curie Burs ve Dolaşım Destekleri” alanı ve Araştırma ile Yenilikçilik Değişim Programı kapsamında sunulan proje, Ufuk2020 desteklerinden ve eğitimlerinden faydalanmaya hak kazandı.

Uluslararası ismi “Akronimi SuChAQuality” olan (Sugar, Chocolate, Confectionery Authetiticity and Quality) proje, Avrupa Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmelerde tam puana yakın bir not alıp listenin başlarında fonlanarak, büyük bir başarıya imza attı. Proje kapsamında; Şeker ve şekerleme endüstrisinde alternatif kalite ve güvenilirlik yöntemlerinin geliştirilmesi planlanmaktadır. Koordinatörlüğünü ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Halil Mecit Öztop’un yapacağı projede, 9 farklı ülkeden 12 ortak bulunuyor. Kayseri Şeker’in ortak olarak yer aldığı projenin toplam bütçesi ise yaklaşık 1.6 milyon Avro.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, sektörün Lokomotifi olan Kayseri Şeker’in, Ar-Ge Merkezi projeleri ile sektörün ve tarımın geleceği noktasında önemli çalışmalara imza attığını belirterek, adı Akronimi SuChAQuality” olan “Şeker Ve Şekerleme Endüstrisinde Alternatif Kalite Ve Güvenilirlik Yöntemlerinin Geliştirilmesi” isimli projenin, şekerde ve şekerli gıda üretiminde içerik menşeinin tespit edilmesinde çok önemli bir adım olacağını kaydetti.

Akay sözlerinin sonunda Kayseri Şeker’in Ar-ge’de geldiği noktanın, Türkiye’deki birçok firmaya örnek teşkil ettiğini de belirterek, “Kat ettiğimiz mesafe itibariyle yerli ve milli hedefleri yakalamak, tarım sektörünün eksiklerini tamamlamak, sorunlarına köklü ve bilimsel dayanağı olan çözümler üretmek, şeker ve şekerpancarı üretiminde sürdürülebilir kaliteyi yakalamak ve sağlıklı gıda üretimi noktasında, bilimsel veriler ışığında geleceğe hazırlanmak adına çok önemli gelişme gösterdiğimizi söyleyebiliriz. Şekerli gıdalar içerisinde kullanılan şekerin menşeinin tespit edilmesi hususunda büyük önem arz eden bu çalışmamızın, Ülkemize ve insan sağlığı adına tüm dünyaya önemli katkılar sunmasını dilerim” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ