KAYSERİ ŞEKER’İN PROJESİ EN YÜKSEK PUANI ALDI

KAYSERİ ŞEKER’İN PROJESİ EN YÜKSEK PUANI ALDI

KOMİSYONDAN MÜKEMMELE YAKIN NOT ALARAK, BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

TÜBİTAK tarafından organize edilen ve Avrupa Komisyonu’nca finanse edilen “Ufuk2020 MSCA” proje çağrısına, “Şeker ve Şekerleme Endüstrisinde Alternatif Kalite ve Güvenilirlik Yöntemlerinin Geliştirilmesi” isimli proje ile katılan Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi, Komisyondan mükemmele yakın not alarak, büyük bir başarıya imza attı.

Kayseri Şeker Ar-ge Merkezi ortaklığında, TÜBİTAK “Ufuk2020” Programı’nın Bilimsel Mükemmeliyet bileşeni altında yer alan “Marie Sklodowska-Curie Burs ve Dolaşım Destekleri” alanı ve Araştırma ile Yenilikçilik Değişim Programı kapsamında sunulan proje, Ufuk2020 desteklerinden ve eğitimlerinden faydalanmaya hak kazandı.

Uluslararası ismi “Akronimi SuChAQuality” olan (Sugar, Chocolate, Confectionery Authetiticity and Quality) proje, Avrupa Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmelerde tam puana yakın bir not alıp listenin başlarında fonlanarak, büyük bir başarıya imza attı. Proje kapsamında; Şeker ve şekerleme endüstrisinde alternatif kalite ve güvenilirlik yöntemlerinin geliştirilmesi planlanmaktadır. Koordinatörlüğünü ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr Halil Mecit Öztop’un yapacağı projede, 9 farklı ülkeden 12 ortak bulunuyor. Kayseri Şeker’in ortak olarak yer aldığı projenin toplam bütçesi ise yaklaşık 1.6 milyon Avro.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, sektörün Lokomotifi olan Kayseri Şeker’in, Ar-Ge Merkezi projeleri ile sektörün ve tarımın geleceği noktasında önemli çalışmalara imza attığını belirterek, adı Akronimi SuChAQuality” olan “Şeker Ve Şekerleme Endüstrisinde Alternatif Kalite Ve Güvenilirlik Yöntemlerinin Geliştirilmesi” isimli projenin, şekerde ve şekerli gıda üretiminde içerik menşeinin tespit edilmesinde çok önemli bir adım olacağını kaydetti.

Akay sözlerinin sonunda Kayseri Şeker’in Ar-ge’de geldiği noktanın, Türkiye’deki birçok firmaya örnek teşkil ettiğini de belirterek, “Kat ettiğimiz mesafe itibariyle yerli ve milli hedefleri yakalamak, tarım sektörünün eksiklerini tamamlamak, sorunlarına köklü ve bilimsel dayanağı olan çözümler üretmek, şeker ve şekerpancarı üretiminde sürdürülebilir kaliteyi yakalamak ve sağlıklı gıda üretimi noktasında, bilimsel veriler ışığında geleceğe hazırlanmak adına çok önemli gelişme gösterdiğimizi söyleyebiliriz. Şekerli gıdalar içerisinde kullanılan şekerin menşeinin tespit edilmesi hususunda büyük önem arz eden bu çalışmamızın, Ülkemize ve insan sağlığı adına tüm dünyaya önemli katkılar sunmasını dilerim” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"