KAYSERİ TABİP ODASI’NDAN ‘DOĞU TÜRKİSTAN’ KONFERANSI

KAYSERİ TABİP ODASI’NDAN ‘DOĞU TÜRKİSTAN’ KONFERANSI

10 Ocak saat 19.00’da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirilecek

Kayseri Tabip Odası ve Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneğince tertiplenenve ‘Doğu Türkistan’da Yapılan Sağlık ve Yaşam İhlalleri ile Doğu Türkistan Zulmünün Tarihsel Süreci’nin büyüteç altına alınacağı ‘Doğu Türkistan’ konulu konferans 10 Ocak saat 19.00’da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirilecek.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenecek konferans ile ilgili bilgi veren Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Doğu Türkistan’ın kadim bir Türk yurdu olduğunu ifade ederek, “1949 yılından beri Çin işgali ve zulmü altında olan 35 Milyon Müslüman Türk kardeşlerimizin yaşadıklarını görmezden gelemeyiz” değerlendirmesinde bulundu. Çin zulmüne Dünya’nın sessiz kaldığını ifade eden Başkan Hüseyin Per, “ Orada yaşayan insanlar bizim öz be öz kardeşimiz ve dindaşımızdır. Onların sesini duyurmaya bir nebze olsun katkımız olursa ne mutlu bize” diye konuştu.

Başkan Per, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği ile yaptıkları organizasyonla “Doğu Türkistan’da Yapılan Sağlık ve Yaşam İhlalleri ile Doğu Türkistan Zulmünün Tarihsel Süreci” konulu konferans düzenleme kararı aldıklarını kaydederek, “Konferansımıza konuşmacı olarak İstanbul’da faaliyetlerini yürüten Doğu Türkistan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muhittin Can Uygur ve İsa Yusuf Alptekin Vakfı Başkanımız Doç. Dr. Ömer Kul katılacak. Konferansın Moderatörlüğünü ise Erciyes Üniversitesinden Doç. Dr. AbdulfettahTümtürk yapacak. 10 Ocak saat 19.00’da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştireceğimiz konferansımıza tüm halkımız davetlidir” değerlendirmesinde bulundu.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ