KAYSERİ TARIMINDA DEĞİŞİM

KAYSERİ TARIMINDA DEĞİŞİM

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri tarımında değişim için başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Kayacan, değişim çalışmaları çerçevesinde Yahyalı ve Develi ilçesine yeni bina yaptırılacağını belirterek, "Yahyalı ilçemize yapılacak olan binanın projesi bitti. Develi ilçemizin proje çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlanınca önümüzdeki yıla ilçe müdürlüklerimizin temelini atmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Kayacan, son yıllarda ABD ve Avrupa ülkelerinde kullanılan ve `Dünyayı kurtaracak bitki` olarak lanse edilen kinoa bitkisinin ekimini de yaptıklarını bildirdi. Kayacan, "Çölyak hastalığına iyi gelen protein değeri nedeniyle kırmızı et ile eş değer olan bitkinin dikimini yaptık. Önümüzdeki günlerde ürün almayı bekliyoruz" dedi.
Kayseri`de çeşitli tohumların ekildiğini ve çiftçilerin kuraklıktan en az seviyede etkilenmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Kayacan, çiftçilere 4 ayrı buğday tohumu ektirdiklerini açıkladı. Kayacan, "Buğdayların yanında 2 çeşit arpa tohumu da ektirdik. Çiftçilerimiz, orandan daha fazla para almış olacaklar.
Yaptığımız çalışmalardan biri de, sağlık alanında uygulanan Aile Hekimliği uygulamasına benzer nitelikte. Her çiftçinin artık kendi mühendisi var. Gıda Danışmanlığı veya Tarım Danışmanlığı da diyebiliriz buna. Artık çiftçilerimiz sıkıntılarını iletmek için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayacak. Gideceği adres veya kişi belli olacak.
Kayseri`de gıda takip merkezi de kuracağız. Bu merkeze üye lokanta ve iş yerleri olacak. Buraların aldığı belgeler ve ne zaman denetlendiği de görülebilecek. Gıda Takip Merkezi`ni kullanan vatandaşlarımız listesi bulunan işletmelerden veya lokantalardan gönül rahatlığı ile yemek yiyebilecek veya alışveriş yapabilecekler" ifadesinde bulundu.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı