KAYSERİ YEMEKLERİ KİTAPTA TOPLANIYOR

KAYSERİ YEMEKLERİ  KİTAPTA  TOPLANIYOR

Kayseri Valiliği’nce kentin marka olmuş değerlerinden Kayseri Mutfağı’na ait yemekler tüm detaylarıyla kitap haline getiriliyor. Mantısıyla ve pastırmasıyla ünlü Kayseri Mutfağı’nda ki 170 yemek gelecek nesillere aktarmak için kitapta t

Vali Orhan Düzgün yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri`nin yemek kültürü ile bu alandaki gelenek ve göreneklerini kayıt altına almak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlatılan "Kayseri Mutfağı" kitabının hazırlandığını ifade etti.

Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, mutfak şeflerinden akademisyenlere kadar farklı kesimlerin temsil edildiği bir komisyon oluşturulduğunu belirten Düzgün, yakından takip ettiği komisyon çalışmaları sonucunda ortaya çıkan "Kayseri Mutfağı" kitabının kentin bu alandaki en önemli kaynağı olacağını ifade etti.

Kayseri mutfağının köklü ve önemli bir hazine olduğunu, sadece kentte değil tüm Türkiye`de marka haline geldiğine dikkati çeken Düzgün şunları kaydetti:  "Kayseri, asırlar boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapmış, coğrafi yapısıyla doğu ile batı arasında geçiş güzergahı olmuştur. Bu nedenle de farklı kültürlerin buluştuğu ve kaynaştığı zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Böylesine önemli bir kültürü yaşatabilmenin yanı sıra gelecek nesillere sağlıklı bilgilerle hazırlanmış önemli bir miras bırakabilmemiz gerekiyor. Geleneksel mutfak zenginliğimizin kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu gereği başlatılan kitap çalışmalarında sona gelinmiştir. Geçmişten günümüze Kayseri`nin değerlerini yansıtan kitabımızda mantı çeşitleri başta olmak üzere kahvaltı, çorbalar, süt ve yoğurt ürünleri, et yemekleri, baklagiller, sebze yemekleri, mantılar, pilavlar, köfteler, börekler ve çörekler, hamur işleri, turşular, içecekler ve hoşaflar, tatlılar, pekmez ve pekmez ürünleri ve reçeller başlığı altında 170 çeşit ürün yer almaktadır. Aynı zamanda kitabımızda, mutfak mimarisi ile mutfak araç ve gereçleri de tanıtılmaktadır."



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı