KAYSERİ YEMEKLERİ İKİNCİ KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

KAYSERİ YEMEKLERİ İKİNCİ KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

İl Kültür ve Turizm müdürlüğü’nün ilkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdi ve gençlere geleneksel lezzetleri yeniden tanıtıp sevdirmeyi amaçlayan "Kayseri`nin Hünerli Elleri Yarışıyor" yöresel yemek yarışmasının ikincisi 5 Ekim Cumartesi günü Kayseri Fo

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Nestle`nin desteği ile "Kayseri`nin Hünerli Elleri Yarışıyor" yöresel yemek yarışmasının ikincisini Cumartesi günü gerçekleştirecek.Konu ile ilgili olarak kamuoyuna bilgi veren İl Kültür Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri`nin yöresel yemek çeşitlerinin bu yarışma ile ortaya çıktığını ifade etti. Yarışmanın eski yemeklerimizi günümüze taşıma adına ikincisinin düzenlendiğini hatırlatan Taymuş, şu bilgileri verdi … "Kayseri`de hanımlarımız bu yarışmaya büyük ilgi gösteriyor. Bin 500 ev hanımı bu yarışma için müracaatta bulundu. Yarışmaya katılacak insanlarımızın yaptıkları yemeklerin lezzetleri ile ilgili jüri değerlendirme yapacak ve sonuca göre ödüller verilecek. Bu yarışmada unutulmaya yüz tutmuş, hatta birçoğunun adını bildiğimiz ve nasıl yapıldığını bilmediğimiz yemekleri görüyoruz. Bu yemeklerin yeniden hatırlanması bizleri sevindiriyor."

İsmet Taymuş, günümüz şartlarının zorluğu ve günlük hayatta yemek yapımından çok hazır yiyeceklere yönelme olduğunu hatırlatarak "Maalesef ülkemizde yeni nesil, Türk mutfağına özgü birçok yemeğin adını bilmiyor. Nasıl yapıldığını bilmiyor. Bu noktada birçok yemeğimiz unutuluyor. En azından bu yarışma ile hem insanlarımızı teşvik ediyoruz hem de yeni neslin yemeklerimizi öğrenmesini sağlıyoruz. Çünkü artık evlerde yemekleri ya anneler, ya babaanneler yapabiliyor"

Nestle Türkiye Satış Direktörü Hakan Mısri, ikincisi düzenleyecekleri yarışmaya ilginin çok fazla olduğunu belirtti. 5 Ekim Cumartesi günü Kayseri Forum Alış Veriş Merkezi`nde yarışmanın yapılacağını anlatan Mısri, "Nestle olarak Türkiye`de tam 100 yılı aşkın süredir üretim yapıyoruz. Türk tüketişinin ayrılmaz bir parçası olduk. Bu noktadan hareketle Türk yemekleri lezzetlerini ortaya çıkarma, destekleme adına yapılan bu yarışmaya destek veriyoruz. Şuna kadar bin 500 başvuru aldık. Yarışmada dereceye giren yemekleri yapan ev hanımlarımıza da hediye paketleri olacak. Aynı zamanda birinciye üç tam Cumhuriyet altını hediye edilecek. İkinciye iki, üçüncüye ise bir tam cumhuriyet altını vereceğiz." diye konuştu.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor