KAYSERİ-BAE TİCARET KÖPRÜSÜ`NE GÜÇLÜ DESTEK

KAYSERİ-BAE TİCARET KÖPRÜSÜ`NE GÜÇLÜ DESTEK

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye`nin ticaret hacminin geliştirilmesi ve Kayserili sanayicinin bu ülkedeki yatırımlarının arttırılması amacıyla, Kayserili işadamlarına, BAE`deki Hamriyah Serbest Bölgesi tanıtıldı.

Kayseri`deki bir otelde düzenlenen `Hamriyah Serbest Bölgesi` tanıtım toplantısında konuşan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanvekili Ferhat Akmermer, Kayseri Ticaret Odası olarak, ihracat ve ithalat yapan 16 bin üyesiyle, büyük bir aile olduklarını belirterek, ``Ülkemizin Birleşik Arap Emirlikleri ile ticaret hacmi; 5 milyar dolarlık bir ihracat ve 5,3 milyar dolarlık bir ithalat olarak karşımıza çıkmaktadır. Kayseri`nin, Birleşik Arap Emirlikleri ile arasındaki ticarete baktığımızda, 2013 yılı verilerine göre ihracat rakamımız 7 milyon dolar civarında bulunmaktadır. İthalat rakamımızın ise 600 bin dolar olduğu göze çarpmaktadır. Kayseri’den BAE`ye yapılan ihracat kalemlerinin arasında; Polikarbonat levha, sıva makinası, makina halısı, tam boy fırın, mobilya, ocaklı fırın, çelik halat, mobilya, polsyester, kadife kumaş, sert keçe, şişelenmiş su gibi başlıklar bulunmaktadır`` dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri`nin, Körfez’in en dinamik, tüm Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nin politik ve ekonomik olarak en istikrarlı ülkelerinden birisi olduğunu kaydeden Akmermer, ``Dubai dünyanın üçüncü, bölgenin ise en önemli re-export merkezidir. Birleşik Arap Emirlikleri’nin, yapılacak çeşitli yatırımlar açısından ülkemize önemli fırsatlar sunabilecek bir pazar olduğunu biliyoruz. Özellikle ülkeniz içindeki serbest bölgeler, yatırımcılara çok geniş imkânlar ve avantajlar sunmaktadır. Bu bilinçle, firmalarımız tarafından yapılacak yatırımlarla hem Birleşik Arap Emirlikleri pazarına yönelik hem de başta Hindistan olmak üzere, Güney Asya ülkelerine ve bölge ülkelerine yönelik ihracatımızın artması bakımından önemli bir avantaj kazanabileceğimizin bilincindeyiz`` ifadelerini kullandı.
Akmermer, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında özellikle inşaat malzemeleri, mobilya ve dekorasyon ürünleri, gıda ürünleri endüstrisi, oto yan sanayi, elektrik malzemeleri, hazır giyim, mücevherat, medikal ürünler, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri alanlarında işbirliği yapılmasının mümkün olduğunu da vurgulayarak, ``Şehrimizin de bu ticari alanların birçoğunda önde geldiği düşünüldüğünde, yalnızca ülkeler arasında değil şehirlerimiz arasında da ekonomik ilişkiler üst seviyelere çıkarılabilir, diye düşünüyorum. Petrol-doğal gaz satışlarından 2030 yılına kadar 7.5 trilyon dolar gelir elde edecek BAE`de, altyapı ve sanayi projelerinde firmalarımızın “kazan-kazan” esasına göre yatırım ve işbirliği fırsatlarını değerlendirmelerinde fayda görülmelidir`` diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”