KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI ORHAN USTA

KAYSERİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI ORHAN USTA

"CUMHURİYET SAVCILARININ VE HAKİMLERİN ÖLÜM RİSKİ DAHA FAZLADIR"

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, her işin kendine göre bir riski olduğunu söyleyerek, "Polisseniz, jandarmaysanız veya askerseniz gidip bir çatışmada ölme riskiniz diğer insanlara göre yüksektir. Cumhuriyet savcıları ve hakimler suç yargılamalarına baktığı için bu risk biraz daha fazla olarak duruyor" dedi.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri`ne konuk oldu. Burada hukuk öğrencilerine seslenen Usta, geçtiğimiz günlerde savcı Mehmet Selim Kiraz`ın şehit edilmesine ilişkin olarak, "Savcımıza Allah rahmet eylesin. Çok üzücü bir olaydı. Adliyelerin güvenliği sağlanmalıdır fakat her savcı ve her hakime güvenlik vermekte mümkün değildir. Kayseri Adliyesi'nde 45 tane savcı var. 70 civarında hakim var. Hepsine güvenlik vermek mümkün değildir ki zaten kendileri de istemezler. Yanında bir koruma polisi ile dolaşmak iyi bir şey değildir. Yani bir markete gideceksin yanında biri de olacak. Bu çok istenmeyen bir durumdur. Genellikle de istemezler ama çok önemli davalara bakan savcılarımıza ve hakimlerimize koruma polisi veriyorlar. O savcımızda koruma polisi yoktu. Zaten memur suçları bürosunda çalışan bir savcımızdı. Konu araştırılıyor. Adliyenin güvenliğinde herhangi bir zafiyet var mı diye araştırılıyor" ifadelerini kullandı.
"BAŞSAVCILARDA VE HAKİMLERDE ÖLÜM RİSKİ DAHA FAZLADIR"
Usta, "Genel itibari ile her mesleğin kendine göre bir riski vardır. Polisseniz, jandarmaysanız veya askerseniz gidip bir çatışmada ölme riskiniz diğer insanlara göre yüksektir. Cumhuriyet savcıları ve hakimler suç yargılamalarına baktığı için bu risk biraz daha fazla olarak duruyor. Sen haklı olarak karar vermişsindir ama karşıdaki kişinin psikolojik yapısı bozuktur, kararı beğenmez. Hakimin veya savcının kasıtlı hareket ettiğini düşünebilir. Şizofren hastası olabilir. Bunlar yaşanmıştır. Gider adliyede değil de değil de, adliye dışında da yapabilir. Bu şekilde saldırıya uğrayan meslektaşlarımız olmuştur" diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”