KAYSERİ´DE BİLİMSEL HAFTA SONU

KAYSERİ´DE BİLİMSEL HAFTA SONU

Kayseri Bilim Merkezi hafta sonu dört ayrı atölye uygulamaları başlatıyor. Farklı yaş gruplarını bilimle buluşturacak olan etkinliklerde birbirinden ilginç çalışmalar sergilenecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan ve Anadolu´nun dört bir yanından ziyaretçi çeken Kayseri Bilim Merkezi´nde 15-16 Nisan günleri 4 farklı program ile atölye günleri yapılacak. Farklı yaş gruplarındaki bireyleri bilim ve teknolojiyle buluşturacak olan etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.   Bilimsel merak ve öğrenme isteği uyandırmak amacıyla gerçekleştirilecek olan etkinliklerde katılımcıların; araştırma, gözlem yapma, kıyaslama, keşfetme, ifade etme ve çeşitli çözümler bulabilme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

Atölye programları kapsamında Kriptoloji Atölyesi, Makey Atölyesi, Renklerin Dansı Atölyesi ve Uzay Merdiveni Atölyesi açılacak. Kriptoloji Atölyesi´nde şifre çözerek sürprizlere ulaşma imkanı sunulurken, Makey Atölyesi´nde elektronik ve robotik dünyaya keyifli bir başlangıç yapılacak. Renklerin Dansı Atölyesi´nde kimyanın renkli dünyası üç farklı deneyle sunulurken, Uzay Merdiveni Atölyesi´nde geometrik modeller eşliğinde tasarım ve mühendislik yeteneğinin geliştirilmesine imkan sağlanacak.

Uzay Merdiveni Atölyesi´ne 7-9 yaş grubu, Renklerin Dansı Atölyesi´ne 8-10 yaş grubu, Kriptoloji ve Makey Atölyelerine ise 10-12 yaş grubu çocuklar katılacak. Atölye çalışmalarına iştirak etmek isteyenlerin Kayseri Bilim Merkezi´nden randevu almaları gerekiyor.

Kurum Bülteni

 

 

OKUYAN ŞEHİR İÇİN ÇALIŞAN BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in Kayseri´yi ?Kütüphaneler Şehri´ ve ardından ?Okuyan Şehir´ yapma hedefi doğrultusunda fiziki yatırımların yanı sıra okumayı teşvik edici çalışmalar da yapılıyor. ?Herkes İçin Kütüphane´ projesi ile Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerine teknoloji katkısı da sunuldu. Büyükşehir Belediyesi´nin üç kütüphanesinden yararlananların sayısı 6 ayda 450 bini aştı. 

Kütüphane ve kütüphanecilik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla dikkat çeken Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi ile ?Herkes İçin Kütüphane´projesini hayata geçirmişti. Proje kapsamında sürdürülen eğitimlere katılan kütüphane personeli, eğitim sonunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi, Belsin Sezai Karakoç Kütüphanesi ve Gevher Nesibe Halk Kütüphanesi´nde projeyi uygulamaya başladı.

Proje kapsamında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi tarafından kütüphanelere 21 bilgisayar kazandırıldı. Bu bilgisayarlar üzerinden vatandaşlara temel bilgisayar ve internete erişim imkanı sağlandı. Proje kapsamında ayrıca, vatandaşların e-devlet ve e-belediye hizmetleri başta olmak üzere internet üzerinden sunulan hizmetlerden daha fazla yararlanması imkanı da verildi.

 

KÜTÜPHANELERDEN YARARLANANLAR 500 BİNE YAKLAŞTI

Büyükşehir Belediyesi´nin üç kütüphanesinden yararlananların sayısı Kasım 2016-Nisan 2017 dönemindeki son altı ay içinde 450 bin 462 kişi oldu. ?Herkes İçin Kütüphane? projesi kapsamında kütüphanelere kazandırılan bilgisayarlardan binlerce kişi faydalandı. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı