KAYSERİ ‘DE COVİD VAKA SAYISI ARTTI

KAYSERİ ‘DE COVİD VAKA SAYISI ARTTI

100 BİNDE 56.71 SEVİYESİNDE OLAN İLİMİZDE VAKA ORTALAMASI 74.08'E ÇIKTI

İllere göre haftalık vaka sayısı haritası, 1 Mart'ta başlayacak normalleşme sürecine en yakın ve en uzak illeri ortaya koyarken ilimizdeki vaka sayısında kaydedilen artış normalleşme beklentilerimizi öteledi. 8-14 Şubat tarihleri arasında vaka tablosunda 100 binde 56.71 seviyesinde olan ilimizde vaka ortalaması 74.08'e çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında müjdesini verdiği normalleşme, 1 Mart'ta başlayacak. İllerdeki vaka durumlarının dikkat alınacağı bu süreçte, her il kendi verileri doğrultusunda kısıtlamalara veda edecek. İstenilen düzeye ulaşılamayan şehirlerde ise korona önlemleri aynı şekilde devam edecek.

1 Mart'a sayılı günler kalmışken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısını paylaştı. Koronavirüs vaka sayısında ilk beş il Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize olarak sıralandı. Bu şekilde normalleşmeye en uzak illerin de bu beşli olarak işret edilirken ilimizin durumu da pek parlak görünmüyor. Sağlık Bakanlığının verilerine göre geçtiğimiz haftaya göre ilimizde de vaka sayısında artış kaydedildi. 8-14 Şubat tarihleri arasında vaka tablosunda 100 binde 56. 71 seviyesinde olan ilimizde vaka ortalaması 74.08'e çıktı.

Yani yeni açıklanan rakamlara göre ilimizde haftalık vaka ortalaması 1051 kişi. Bu da günlük kentte 150 kişinin Koronavirüs pozitif olduğu anlamına geliyor. Oysa geçen hafta ortalama vaka sayısı 805 kişi iken günlük pozitif vaka sayısı ortalaması ise 115 olarak gerçekleşmişti.

Yeni rakamların ilimizde normalleşme sürecinin 1 Mart itibarı ile start vermesinin mümkün kılmadığını gösterirken, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, geçtiğimiz hafta vaka sayılarında yaşanan artışa dikkat çekip ilimiz sakinlerini uyarmıştı. İl Müdürü Benli, özellikle cenaze ve akraba ziyaretlerinin artışın nedeni olduğuna dikkat çekerken ; normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için tedbiri elden bırakmamak gerektiği rakamlarla da sabitlenmiş oldu.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi